Egészség / Tippek

Hat hónappal szívroham előtt ezzel a 6 jellel üzenhet a szervezet! Figyelj!

loading...

A test a szívrohamra utaló  figyelmeztetéseket küldd, akár hat hónappal azelőtt, hogy megtörténik. Tapasztaltál már ilyen tüneteket? Ha igen, előfordulhat, hogy időpontot kell egyeztetni az orvossal.

Az Egyesült Államokban a szívbetegség a vezető halálok. Ez olyan betegségek miatt alakulhat ki, amelyek befolyásolják a szívet. Néhány ilyen körülmény közé tartozik a koszorúér-betegség, a szívritmus zavar és a veleszületett szívbetegségek.

Javíthatod a szív egészségét azáltal, hogy javítod az étrendedet, edzel, vas-tablettát szedsz, és növeled az omega-3 zsírsav bevitelét táplálékforrások vagy kiegészítők segítségével. Eközben figyelj a következő figyelmeztető tünetekre, amelyek arra utalnak, hogy a szervezet szívrohamra hajlamos.

A szívroham jelei

A szívroham akkor fordulhat elő, amikor a vér és az oxigén áramlása a szív egy részében megáll. A szívizom elkezd elhalni az oxigénhiány miatt. Ha a vér áramlását nem lehet gyorsan helyreállítani, akkor a szívnek ez a területe elhal. Ha az orvosi beavatkozás nem azonnal történik, az egész szív megáll, ami persze halálhoz vezethet.

Itt van hat figyelmeztető jelzés.

1. Extrém fáradtság

A szívroham egyik korai jele az extrém fáradtság. Természetesen a fáradtság a normális érzés, miután fizikai tevékenységet folytattál vagy hosszú volt a napod. Ha azonban folyamatosan fáradtnak érzed magad, előfordulhat, hogy be kell ütemezni az orvosi látogatást a szív egészségének megfigyelésére.

2. Alvászavarok

A szívroham egy másik figyelmeztető jele az alvási szokások megváltozása. A tudatalatti elme azt mondhatja neked, hogy valami nincs rendben. Gyakran felébredsz, gyakran használnod kell a vécét éjszaka, vagy szélsőséges szomjúságot érzel éjszaka folyamán. Ha nincs logikai magyarázat ezekre az alvási zavarokra, fordulj orvoshoz.

loading...

3. Légzési elégtelenség

A légszomj megtapasztása kulcsfontosságú figyelmeztető jel lehet, hogy szívbetegséged van. Ha a szív nem kap elegendő oxigént, akkor kapkodni kezdjük a levegőt

4. Emésztési zavar

Egy másik korai figyelmeztető jele a szívrohamnak az emésztési zavar. Nem normális, hogy mindig kellemetlen a gyomor érzete. Azonban bizonyos fűszeres és irritáló élelmiszerek is emésztési zavarokat okozhatnak.

5. Fokozott szorongás

Keresd fel az orvost, ha olyan fokozott szorongást észlelsz, amely nem rendelkezik magyarázattal.

6. Gyenge vagy nehéz karok

Ha a szív nem kap elegendő oxigént a működéshez, akkor impulzusokat küldhet a gerincnek. Amikor ez megtörténik, a szív, a gerinc és a karok között összekapcsolódó idegek olyan impulzusokat küldnek, amelyek fájdalmat okoznak a karodban.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial