Érdekesség / Recept / Tippek

Ezeket a szódabikarbóna trükköket miért nem ismertem eddig?

Vedd elő a szek­rény­ből a jó öreg szó­da­bi­kar­bó­nát, és nézz rá egé­szen új szem­mel!

Jól tudjuk már, hogy  kiváló társunk otthon, mert tényleg rengeteg dologra használható. De azon túl, hogy a bevált konyhai trükkökhöz vagy éppen takarításnál használod, most megmutatjuk, milyen extra tulajdonságai vannak még. Maradunk a konyhában, de nem a sikálás vagy tisztán tartás lesz a cél! Ezt nézd!

1. Szereted a halat, de nem kedveled az átható halszagot? Sebaj! Áztasd készítés előtt 1 órán át szódabikarbónás vízben a szeleteket, és elillan a nem kívánt illat.

2. Varázsold habosabbá, könnyebbé az omlettedet vagy rántottádat! Mindössze annyit kell tenned, hogy 3 tojásonként 1/2 evőkanál szódabikarbónát adsz hozzá, és máris egészen új élmény lesz a falatokat a szádhoz emelni.

3. Sima víz helyett áztasd szódabikarbónás vízbe a szárazbabot,lencsétmielőtt elkészíted. Így még könnyebben fog megpuhulni a készítéskor, és még könnyebben válik emészthetővé is.

4. A paradicsomos, paradicsomszószos ételek rajongója vagy, de jó lenne, ha kevésbé lennének bántóak a savak? Adj egy csipet szódabikarbónát a szószhoz, és máris sokkal kellemesebb lesz a fogás.

5. Ha nincs otthon sütőpor, pedig a recept megkívánná, akkor helyettesítsd a sütőport szódabikarbónával. Piskótához tökéletes, de kipróbálhatod palacsintához is!

6. Tedd tisztábbá a gyümölcsöket és zöldségeket azzal, hogy szódabikarbónás vízzel öblíted le őket. Hatásos megoldás.

Forrás: ripost.hu
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial