Tippek

Ez a 100 forintos szer segít eltüntetni a ráncaidat. Nem fognak rád ismerni!

A kozmetikai szalonokban is használják a zselatint, hogy az arcbőr gyorsabban kisimuljon, puhább legyen és a vérkeringést is serkenti, csak ezek a kozmetikai szerek jóval drágábbak, mint az otthon készített arcmaszk. Itt van, hogy hogyan kell megszépülni a zselatinnal.

1. Arckrém készítése

1 kiskanál zselatinport keverjünk el egy fél kiskanál vízzel, egy fél kiskanál glicerinnel, 3 kiskanál mézzel, és egy csipet szalicil savval. Keverjük össze ezt az egészet, majd tegyük az edényt egy nagy, vízzel teli másik edénybe, és kapcsoljuk be alatta a tüzet. Addig melegítsük, míg teljesen össze nem áll a krém. Vegyük ki az edénykét, hagyjuk, hogy a krém kihűljön, közbe kevergessük, hogy sűrűsödjön be. Minden este, lefekvés előtt 2 órával kenjük be az arcunkat a krémmel, hagyjuk 20 percig magunkon, majd ha beitta a bőrünk, egy papírtörlővel töröljük le az arcunkat. A mennyiség 1 hónapra elegendő, a meglévő krémet a hűtőben kell tárolni.

2. Ránctalanító arcmaszk

A zselatinos arcmaszk kisimítja a bőrt, javítja a hajszálerek vérellátását, puhává, selymessé varázsolja a bőrt. Egy kiskanál zselatinport keverjünk el annyi vízzel, hogy összeálljon, majd vonjuk be vele az arcbőrünket. Hagyjuk rajta 10 percig, majd szedjük le, és utána mossunk arcot.

3. Banános, zselatinos hidratáló krém

Keverjünk el két felfőzött kiskanál vizet egy kiskanál zselatinporral, és hagyjuk míg megdagad. Ebbe kell beletenni két kiskanál banánpépet, Ezzel kell bekenni az arcunkat, hagyjuk 20 percig magunkon, majd langyos vízzel mossuk le.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial