Blogolunk / Egészség

Négy jel ami arra utal, hogy valami baj van a beleivel. Fordítson különös figyelmet rájuk

loading...

A belek a test egyik legfontosabb részének számítanak. Ez azért van így, mert a szervezet egészére hatással van, beleértve az immunrendszert, a kognitív funkciókat és még sok mást is. A bélrendszeri problémák tehát az összes többi szervre is hatással lehetnek.

A bélflóra sok különböző mikrobából áll. Ezek a mikroorganizmusok biztosítják a jó emésztést. Dr. Chris Damman, a Washingtoni Egyetem munkatársa elmagyarázza, hogy milyen tünetek alapján állapíthatod meg, ha gond van a beleiddel.

Nehéz széklet vagy folyékony széklet. Ez a legegyértelműbb jele annak, hogy a bélben lévő baktériumok egyensúlya megbomlott. Meg kell próbálnia változatos ételeket enni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden rendben van. Az is jó ötlet, hogy beszéljen orvosával erről a problémáról. Bizonyos ételek utáni sóvárgás.

Bizonyos élelmiszerek iránti sóvárgásról ismert, hogy összefüggésben van a mikrobiommal. A rezisztens keményítő és a rostok segíthetnek kordában tartani ezeket a sóvárgásokat.

loading...

Bőrkiütések és allergia. A bélrendszer kapcsolatban áll az immunrendszerrel. Például az olyan molekulák, mint a butirát, segítenek megvédeni a bőrt és a bélfalakat a károsodástól. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a sok bifidobaktériummal rendelkező csecsemők kevésbé hajlamosak az allergiára és az asztmára, és az egereknél kevesebb allergiás kiütés jelentkezik, ha butirátot kapnak.

Elnyomás vagy szorongás. A bélrendszer a hangulatra is hatással lehet. Az érzelmi állapot kordában tartása érdekében fontos, hogy elegendő rezisztens keményítőt kapjunk.

A hír jellegű anyagok nem feleltethetők meg orvosi receptként. A döntés meghozatala előtt konzultáljon szakemberrel.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial