Egészség

10 TÜNET, AMI ARRA UTAL, HOGY RÁK NÖVEKEDHET A SZERVEZETEDBEN

loading...
A rák egy olyan pusztító betegség, ami sokszor a semmiből jön. Gyakran kevés tünettel jár, és félrediagnosztizálják azokat. Ha azonban idejében tetten érjük ezeket a tüneteket, könnyű meggyógyítani.

Ha tisztában vagy az alábbi tíz jellel, ami arra utalhat, hogy rák növekszik a szervezetedben, megmentheted az életed.

1. csomó a bőr alatt

Ha rendszeresen átvizsgálod a melledet, tisztában vagy az alakjával, tapintásával, ezért már nagyon hamar észre tudod venni benne a csomót.

2. viszkető bőr

A szervezet úgy viselkedik a rákkal szemben, mint a baktériumokkal. Az immunrendszer harcol a fehérvérsejtekkel, ez megnöveli a vér áramlását az adott területen, mely hatására a bőr meleg, piros lesz, és viszket.

dhgzdfgd4d

3. emésztési zavarok

Véres széklet, emésztési zavarok, alhasi fájdalom: néhány, azok közül a tünetek közül, mellyel az emésztési rendszert érintő daganatok jelentkezhetnek. Ezek elsősorban a 60 év felettieket érinthetik, de mindenkinek érdemes orvoshoz mennie, ha a fenti tünetek több héten át, rendszeresen jelentkeznek.

4. megmagyarázhatatlan vérzés

A megmagyarázhatatlan vérzést (a menstruációs ciklustól eltérőt) gyorsan ellenőrizni kell. Több különböző ráktípust jelezhet, többek között gyomor, méhnyak és méhtestrákot is. Ugyancsak figyelmeztető jel a mellbimbóból szivárgó váladék is.

5. dudorok a szájon vagy nyelven

A száj belsejében, az ínyen, vagy a torokban lévő, különösen fehér színű dudorok is aggodalomra adnak okot.

loading...

6. baj nyeléssel, illetve étvágyvesztés

A megmagyarázhatatlan étvágycsökkenés és fogyás is rákra utalhat.

7. állandósuló köhögés

Bár a tüdőrák egyike azon daganattípusoknak, aminek csak kevés korai jele van, az egyik ezek közül az állandósuló köhögés. Ha eddig nem jelentkező, újfajta köhögést tapasztal saját magán, ami sehogy se akar elmúlni, a biztonság kedvéért érdemes felkeresni az orvosát. További figyelmeztető jel lehet a mellkasi fájdalom, a véres köpet és a légszomj is.

8. változásai vizelés

A vizeletben bekövetkezett változások is utalhatnak rákra. A vizelet áramlását, színét, szagát, habját figyelni kell. Különösen aggodalomra ad okot a benne észrevehető vér.

9. változások a hangban

A gégerák okozhat hangváltozást.

10. sebek

Ha megvágod magad, vagy egyéb sérülést szerzel, és annak a gyógyulása nagyon sokáig tart, szintén jelezheti azt, hogy rák növekszik a szervezetedben.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokhu.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial