Egy nem rég végzett kutatás adatai szerint azok az embere, akik 3 hétig folyamatosan, naponta minimum 6 szem szilvát megesznek (akár nyersen, akár szárítva), sok nagyon gyakori népbetegséget előzhetnek meg.
A szilva rendszeres fogyasztása ugyanis képes megelőzni a csontbetegségeket, csökkenti a rossz koleszterinszintet és a vastagbélrák kialakulását is.
Ha a kelleténél több szilvát eszünk, akkor érvényesülhet a szilva hashajtó hatása, amit sokan azért szeretnek, mert salaktalanítja a testet. Emellett az idegrendszerünkre, a májunkra, a gyomorsavtúltengésre, a gyomorfekélyre, a vesékre, és a vastagbélre is gyógyítólag hat.
A szilva sötétkék és, sötét vöröses színét egy sajátos polifenol anyagnak köszönheti, amely rendkívül hatékony antioxidáns, ötször erősebb, mint a béta karotin, ötvenszer erősebb, mint az E-, és hússzor, mint a C-vitamin.
A szilvából készült finom lé, étkezés előtt egy félórával elfogyasztva, nagyszerűen serkenti az immunrendszert, így védve leszünk a fertőzésektől. Segít beindítani az emésztést, megszünteti a székrekedést, és még a fogyókúrázók is bátran ihatják a szilva levét, hiszen megszabadít a felesleges zsírszövetektől, méregtelenít. Legalább napi egy pohárral ajánlott meginni.
Szerző: tudasfaja.com