Egészség

Csíráztatott vitaminok: egészségünk megőrzésének legjobb módja a kutatások szerint

loading...

Az apró csíranövényekben óriási, tiszta energia rejlik. Élő élelmiszerek, melyeket saját magunk is előállíthatunk.

Ezeket a dolgokat amiket itt most leírunk, nem sokan fogják elmondani, mivel a mai világ alapvetően betegségtudatot akar elültetni az emberekben.

Eltitkolt gyógymódok

Éppen ezért nem is áll érdekükben széles körben terjeszteni az olyan információkat, melyek az egészséges életmódot segíthetnék elő az egyre csak betegedő társadalom életében.

A reformtáplálkozás hívei az egészséges táplálkozás alapelemeiként tartják számon a biocsírákat.

A magvakban lévő enzimek csírázáskor felszaporodnak, fogyasztásukkor, a szervezetet életadó, a különféle biokémiai folyamatokat gyorsító fehérjékkel látják el. Főzés, illetve melegítés hatására az ételek enzimtartalmukat elveszítik, ezért a szervezetnek magának kell gondoskodnia az emésztéshez szükséges anyagokról.

Tele vannak vitaminokkal

Amikor csírákat fogyasztunk, a feldolgozást segítő enzimeket készen kapja a szervezetünk. A csírák nemcsak az enzimeknek elsőrendű forrásai, számos vitamint – A, B-komplex, C, D, E, G, K, U – és ásványi anyagot – például: magnézium, kalcium, foszfor, klór, kálium, nátrium, szilícium – rejtenek magukban.

Aszkorbinsav, dimetoxi-, benzokinon és hidrokinon tartalmuknak köszönhetően rendkívül intenzív regeneráló hatást fejtenek ki a legyengült, beteg szervezetre.

Salaktalanítják a helytelen életmód miatt káros hatásoknak kitett, méreganyagokkal teli szerveket.

loading...

25%-kal több kalóriát tartalmaznak, mint a hús, de mivel nincsen bennük zsír, koleszterin, hormon és antibiotikum, könnyen emészthetők, fogyasztásuk nem okoz szervi panaszokat.

Búzacsíra, a  természet “aranya”

Az egyik legjobb csíra a búzacsíra, amit a csírák királyaként is szokás emlegetni.

Ennek a csírának kifejezetten pozitív hatásai vannak a szervezetre nézve, ezért ha tehetjük, és komoly életmód váltáson gondolkodunk, akkor érdemes naponta fogyasztani, ételeinkhez hozzákeverni, vagy beilleszteni étrendünkbe.

Sokak szerint a búzacsíra nem csak az öregedést lassítja, hanem bizonyítottan van egy nagyon erős rákmegelőző hatása is.

Erősíti a férfiak termékenységét, ellazítja a stressz miatt gyakorta görcsbe ránduló izmokat, élénkíti az érzékszerveket és gyorsítja a reflexeket.

A búzacsíra hatóanyagai révén csökkenti a vér koleszterinszintjét, egyensúlyban tartja a szervezet működését.

Amennyiben érdekesnek találtad az itt közzétett információkat, kérjük terjeszd a cikket, juttasd el másokhoz is. Köszönjük!

Búzacsírát bármelyik bioboltban, vagy nagyobb szupermarketben lehet kapni, kisebb és nagyobb kiszerelésben egyaránt.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: titokterminal

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial