Blogolunk / Egészség

7 perc egy egyszerű masszázsért órákig tartó kórházi látogatások helyett!

loading...

Li Guilin professzor úgy véli, hogy az ember csak akkor lehet teljesen egészséges, ha a jin és a jang (ellentétes elvek) tökéletes harmóniában vannak. Ezért egy sor gyakorlatot készített, amelyek célja az ezen erők közötti harmónia helyreállítása és fenntartása. A gyakorlatok nagyon könnyen elvégezhetők és szinte mindenki számára elérhetőek.
Ez a reggeli tornagyakorlat elképesztő hatással van a szervezetre!

1) Kezdje a tenyerek összedörzsölésével. Nyújtsa ki a karját maga előtt, és kezdje el gyorsan dörzsölni a tenyerét az óramutató járásával megegyező irányban, apránként lassítva a tempót. A jobb kéz legyen alul, a bal kéz pedig felül. A tenyerek felmelegítése segít az összes belső szervnek harmóniában működni.

2) A tenyér felmelegítése után egyenesen az ujjakkal fésülje át a hajat.
A fejbőr masszírozása stimulálja a belső szerveinket, mivel hatással van a fejünkön áthaladó összes meridiánra.
A rendszeres fejbőrmasszázs ránctalanító hatású, és javítja a vérkeringést, ezáltal javítja a hajhagymák táplálását. Li Guilin azt ajánlja, hogy a homloktól a koponya töve felé fésüljük a hajat, az ujjainkat tigrismancsra emlékeztető módon hajtogassuk össze, és a nyakmasszázzsal fejezzük be – ezt a tenyerünkkel végezzük.

3) Most térjünk át a fülek dörzsölésére. Ehhez melegítse fel a kezét az első pontban leírtak szerint, majd a hüvelykujjaival kezdje el dörzsölni a fülcimpák teljes felületét, végül masszírozza meg a fülcimpákat.

loading...

4) A lábak is nagy koncentrációban tartalmaznak biológiailag aktív pontokat, ezért ne tagadja meg magától egy kis talpmasszázs élvezetét egy nehéz munkanap előtt. Helyezze magát kényelembe, és alaposan masszírozza meg a lábát.

5) Ezután vegyen fel fekvő helyzetet, és kezdjen el egy Kegel-gyakorlatot. Szorítsa össze a medencefenék izmait, és tartsa őket 2-5 másodpercig, majd lazítsa el, és ismételje meg ugyanazt a gyakorlatot 10-szer.

6) Fejezzük be a “Az aranykakas egy lábon áll” című gyakorlattal. Csak csukja be a szemét, lazítson, emelje fel az egyik lábát térdben behajlítva, és álljon így 2 percig mindkét lábán. Ha eleinte nehezen tudja megtartani az egyensúlyát, szűkítse le néhány másodpercre, és fokozatosan növelje a gyakorlat időtartamát.
Nem mindenki bízik az ilyen gyógyítási módszerekben, de számos eset igazolja, hogy a hagyományos kínai orvoslás csodákra képes. De a csodák nem történnek maguktól; mindenhez erőfeszítésre van szükség.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial