Egészség / Tippek

AZ ORVOSOK FIGYELMEZTETNEK: Soha ne tisztítsd a gyermeked babatörlővel!!!

loading...

Úgy tűnik, hogy a baba törlő minden szülő számára szükséges ebben a modern korban. Számos helyzetben rendkívül hasznos lehet.

Használható az arcra, fenékre és a piszkos kézre. Eddig úgy gondoltuk, hogy teljesen biztonságosak, de a vizsgálatok mást bizonyítottak. Sok szülőnek fontolóra kell vennie annak lehetőségét, hogy felhagynak a babatörlő használatával.

hbfcdhdcfdes

Az orvosok arra kérnek minden szülőt, hogy ne használjanak törlőkendőt a gyermekeiken.

Egy speciális jelentésben a NBC News megjegyezte, hogy egy nem biztonságos összetevő jelenléte miatt (methylisothiazolinone) kifejezetten veszélyesek ezek a törlőkendők. Irritálják a bőrt, kiütéseket és vörös pikkelyes bőrt okoznak.

loading...

dhfgjfgh

Dr. Chang kimutatta ezeket az allergiás reakciókat minden olyan gyereknél, akiken babaápoló kendőt használtak. Mikor a szülők abbahagyták a kendők használatát a tünetek pár napon belül megszűntek.

Egy másik dermatológus, Dr. Ellen Frankel egyetért Dr. Chang véleményével:

“Mindig elmondom a szülőknek, hogy semmilyen körülmények között ne használják a baba törlőket. Rengeteg vegyi anyag van benne, és irritálhatja a baba bőrét, amely már amúgy is sérült a vizelettől, vagy a széklettől.”

Mindig ellenőrizd az összetevőket a baba törlőkendő dobozán. Ha észreveszed, hogy a metil-izotiazolinon jelen van, hagyd abba a törlőkendő használatát, így elkerülheted a nem kívánt bőrkiütéseket és más bőrbetegségeket.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial