Érdekesség / Tippek

A mozgás nem fogyaszt, csak átalakít! Fogyni másként kell mondja a dietetikus szakorvos!

Nem vagyok egy sportos alkat, nem szeretek sportolni. Legalábbis azokat a mozgásformákat kerülöm, amelyek nem embernek valók, verejtékkel, erőfeszítéssel, kimerültséggel járnak. A hideg kiráz az olyan műsoroktól, ahol szuper edzők fogyasztják le a túlsúlyosakat, közben ostorozzák őket és a legnehezebb mozgásformákat erőltetik rájuk.

Nagyon rémisztő az a felfogás, hogy az elhízott ember azért kövér mert lusta, mert nem hajlandó felemelni a hátsóját, hogy tornázzon. Fogyni nem sporttal és diétával lehet. A fogyáshoz arra van szükség, hogy kevesebbet együnk, a mozgás csak egy bónusz. A mozgást csak azért kell beépíteni a mindennapokba, hogy megőrizzük erőnlétünket, de nem azért, hogy fogyjunk. A mozgás pedig olyan fizikai aktivitást jelent, amit örömmel csinálsz, ami kikapcsol, mert csak azt tudod beépíteni a hétköznapjaidba.

A mozgás ne legyen egy tortúra, ne legyen a kilók elleni fegyver, mert akkor nem fogod szeretni, mert nem éred el amit akarsz. A mozgás arra jó, hogy a szervezed állapotát megőrizd, hogy az izmaid ne sorvadjanak el. Ahelyett, hogy a mérlegre fókuszálsz, inkább húzd ki magad, mert nincs annál elszomorítóbb, mint a megereszkedett vállak és a görnyedt hát. Az egyenes hát többet számít, mint a súly, az pedig hogy formában vagy, többet jelent a kilóknál.

Mozgás nélkül öregebb a testünk, de egyenes testtartás nélkül vesztesek vagyunk, akik lemondtak mindenről. Találd meg azt a mozgásformát, ami boldoggá tesz, húzd ki magad, emeld fel a tekinteted, ne a földet nézd és hagyd, hogy a tested mozogjon.

Dr. Mihaela Bilic, dietetikus szakvéleménye alapján

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial