Lakás / Tippek

Többé soha nem kell a vécétisztítással szenvedni, ha ezt a módszert kipróbálod

loading...

A fürdő, és a WC-csésze megfelelő tisztítására maximálisan oda kell figyelni, hiszen számtalan baktérium telepedhet meg a mellékhelyiségekben. Még, ha nem is látjuk, számos kórokozó van szanaszét a csempén a vécécsésze körül.

 

Figyeljük csak meg, ha nyitott tetővel húzzuk le a vécét, hogy milyen távolságra szóródik szét a víz belőle. Ezzel pedig minden egyes alkalommal baktériumok szóródnak szét. Gondoskodjunk róla, hogy mindig tiszta, és higiénikus legyen a vécénk.

A kereskedelemben kapható vécé fertőtlenítők erős hatóerővel rendelkeznek, azonban a klór mellett számos káros anyagot tartalmaznak. Vannak olyan vegyi anyagok, melyek hatására a klórral keveredve káros gázok szabadulnak fel, és ezeket mind belélegezzük. Ezekben a tisztítókban akár 50% sósav is lehet, melyet belélegezve irritációt okoz, károsítja a tüdőt, és a légutakat.

Készítsük el az alábbi természetes anyagokat tartalmazó WC-fertőtlenítőt.

loading...

Hozzávalók:

  • ½ csésze citromsav,
  • ½ csésze szódabikarbóna,
  • 25 csepp illóolaj – választhatjuk a kedvencünk, de inkább a narancs és a citrom ajánlott, mivel ezek erős tisztító tulajdonságokkal rendelkeznek, és az illatuk is kellemes,
  • ½ csésze kukoricaliszt, szórófejes flakon, egy műanyag légmentesen záródó tasak, öntőforma.

Elkészítés: tegyük az összes hozzávalót, kivéve az illóolajat, egy tasakba, és jól rázzuk össze. Ezután nyissuk ki, és adjuk hozzá 2-3 spriccelésnyi vizet, és egy kissé gyúrjuk meg kézzel a zacskót. Ezt a műveletet ismételjük meg 5-7 alkalommal, ez idő alatt a massza mennyisége meg fog puffadni a citromsav és a szódabikarbóna hatására.

Adjuk hozzá az illóolajat, és még gyurmázzuk egy keveset a masszát, hogy jól összekeveredjenek a hozzávalók. Ezután töltsük ki a formákat a masszával, és hagyjuk 1-2 napig száraz helyen állni, míg teljesen kiszáradnak, majd vegyük ki a formákból őket. Tegyük őket egy jól záródó üvegedénybe, és, amikor szükségünk van rá, használjunk. Tegyünk egy-egy kapszulát a vécécsészébe, hagyjuk állni, míg elkezd pezsegni, majd öblítsük le a vécét.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: netbulvar.net

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial