A zöld turmixok előnyei sokak számára ismertek. A gyümölcs- és zöldségturmixok extra vitaminokkal és mikrotápanyagokkal való gazdagítása gyógynövényekkel is elvégezhető.
Ha nincs friss fűszernövénye – nem probléma! Helyettesítheti őket gyógynövényporokkal (szárított gyógynövényekkel).
Bármilyen szárított gyógynövényt használhatsz: köszméte, útifű, ribizlilevél, fűzfű, eper, málna, amarant, nyírfalevél, kőris, hárs, hársfa, mogyoró, szárított kapor.
A szárított fűszernövényeket passzírozzuk át egy kávédarálón.
Finom, zöld színű port fog kapni.
Az adagolás kiválasztásához ne feledje, hogy a szárítás 8-10-szeresére csökkenti a gyógynövények és levelek súlyát.
Ezért 100 g nyers gyógynövény nagyjából 1 evőkanál gyógynövénypornak felel meg.
Öntsük turmixgépbe, gyümölcsökkel (banán, alma, körte) fűszerezve.
Adjon hozzá több mint egy pohár vizet, mert a por sok nedvességet vesz fel.
Ilyen keverékek készíthetők a gyógyteák helyett.
A pitypanglevél tisztítja a májat, a gyalogakác levél gyorsítja az emésztést, a nyírfalevél vizelethajtó és fertőtlenítő hatású.
?A zöld tea előnyei
- Nem kell a gyógynövényeket forró vízben forralni vagy állni hagyni, ezáltal elpusztítani a hasznos anyagokat.
- Jótékonyan hat a belek perisztaltikájára és segíti a barátságos mikroflóra kialakulását.
- Egészséges vitaminokkal és nyomelemekkel gazdagítja a szervezetet.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.