Blogolunk / Érdekesség / Tippek

Dől a lé! Pénzgyarapító praktikák

  Ha az alábbi összegyűjtött praktikákat, babonákat alkalmazod, szokássá teszed az életedben. Elhagyott a szerencséd az anyagi világban? A szerencsejátékon sem nyertél soha? Úgy érzed mindent megtettél, de mindhiába? Talán mégsem mindent! És ha még van is szerencséd pénzügyekben, ki ne örülne a plusz bevételnek? A hiedelmek szerint a tömérdek rizs és lencse, gazdagságot, termékenységet, gondtalanságot jelképeznek. Gondoljunk csak az újévkor fogyasztandó lencse ételekre, vagy az esküvőn, az ifjú párra szórt rizsszemekre. Nem árt, ha a pénztárcádban is tartasz belőlük 1-1 szemet, rizs esetében inkább válassz zöld szemet. A nélkülözést végleg kiűzheted az életedből, ha a tárcádat soha nem hagyod üresen. Minimum egy pénzérme, vagy az első fizetésből megtartott kabalapénz, esetleg bármilyen apró tárgy, ami számodra szerencsehozó talizmán lehet, maradjon benne. Egy idevágó babona szerint, soha ne ajándékozz, vagy fogadj el pénztárcát üresen. Szintén legalább egy érmét tegyél az újonnan vásárolt, vagy ajándékba adott tárcába. Erejét hatékonyabbá teheted, ha eurót vagy értékesebb külföldi pénzt teszel el. Bizonyára ismered a mondást, hogy pénz nélkül ne menj az utcára, mert a kutyák oldalba pisilnek. A pénz természete már csak ilyen, kutyagumiként viselkedik és oda pottyan, ahol már amúgy is van. Tehát ha a tárcádat nem viszed magaddal, a zsebed akkor se legyen soha üres.

13194234443_f0c6c6d93f_b

  Az egyik legismertebb pénzvonzó babona még a piros pénztárca. Ha valódi bőrből készült, ez a nemes anyag már önmagában hordoz egyfajta szimbolikus gazdagságot, ha mérete nagyobb, több pénz fér el benne, így ez is egyfajta pénzmágnesként működhet. A piros egy erőteljes, buja, gazdag szín, eredete ezzel lehet összefüggésben.

  Az is anyagi áldást hozhat ránk, ha a bejárati ajtóban, a lábtörlő alá, egy pénzérmét helyezünk el. De ugyanilyen pénzmágnes a szerencsepénz, amit egy számunkra fontos személytől kaptunk, esetleg valahol találtuk, vagy csak számunkra valamiért értékes, esetleg régi érme. Van, aki arra esküszik, hogy külön tárcában kell hordani az apró pénzt és a papírpénzt, hogy a kis pénz ne aprózza fel a nagy címleteket.

6355242455_8391994de1_b

  Van aki aranyhalat tart, aminek már a neve önmagában is árulkodó. „Ki fogtad az aranyhalat” tartja a mondás is, ha valami szerencsés dolog történik velünk vagy szerencésen választottunk, és már az ősi időkben is a bőség és a gazdagság szimbóluma volt. Van olyan kultúra ahol a pikkely, mint halpénz, bőségérme a mágikus talizmán. Ha egy új lakás felavatására látogatsz, szórj szét egy marék pénzt abban a helyiségben, ahol a lakók majd a legtöbbet tartózkodnak, hogy aztán számolatlanul potyogjon rájuk a pénz a jövőben.

  Jövedelmed szaporíthatod azzal a trükkel, ha az új munkáért kapott fizetésből egy háromszögletűre hajtott papírpénzt egy kis piramis alá helyezel, vagy a papírpénzt piramis alakúra hajtva tárolod a tárcádban. Minél nagyobb címletet tudsz a piramis alatt tartani a következő bevételig, annál valószínűbb, hogy nagyobb mértékben áll pénz a házhoz. Egy népi babona az is, hogy a pénztárcát és táskát soha ne tegyük le a földre, mert az biztos elszegényedéshez vezet.

3096902553_50f72d8c8b_b

  Egy biztos. Akár működnek a fentiek, akár nem, a pénzben, vagyis jó létben és a jó szerencsékben hinni kell! A pénzzel jó viszonyban kell lenni, jól kell kezelni, nem szabad hozzá ragaszkodni és jó szándékkal kell gyarapítani.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial