Blogolunk / Szépség / Tippek

Cukorgyantázás otthon! Gyorsan, egyszerűen, kíméletesen.

A cukorgyantázás az egyik a legújabb trend a kozmetikában. Aki még nem találkozott vele vagy nem próbálta ki egy szalonban, otthon is könnyedén megteheti az alábbiak szerint. Könnyű, olcsó és kíméletesebb a bőrrel a hagyományos gyantánál. 100 %-ban természetes, nem okoz irritációt, hatékonyabb, bőrünk hosszabb ideig lesz tapinthatóan puha és sima.

Hozzávalók és elkészítése, használata:

  • 3 csésze fehér cukor
  • 1/4 csésze citrom lé
  • 1/4 csésze víz
  • hintő por
  • csipesz
  • bőrnyugtató testápoló

Egy serpenyőben keverjük össze a cukrot, a citromlevet és a vizet. Alacsony lángon kevergessük, amíg elpárolog a nedvességtartalma. A gyanta akkor van készen, ha eléri a lágy karamell árnyalatot. Ha ezt elértük, vegyük le a tűzről és egy hőálló edénybe öntsük/tegyük át, majd hagyjuk picit hűlni addig, amíg kézzel nem tudjuk formázni. Vegyünk egy darab pasztát és gyúrjuk, húzzuk szét, amíg halvány arany színe nem lesz. Ezután máris használjuk, még melegen.

Kenjük be hintőporral a szőrteleníteni kívánt területet, kenjük rá a gyantát és a szőr növekedésével ellentétes irányban húzzuk le. A megmaradt szálakat csipesszel távolítsuk el. Végül langyos vízzel mosakodjunk meg és kenjük be ápoló krémmel. Ezután nincs más dolgunk, mint élvezni a hosszan tartó, szőrtelen szabadságot.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial