Történet / Video

Csoda született Lengyelországban: egy baba 55 nappal az édesanyja halála után született!

Egy gyermek 55 nappal az édesanyja halála után jött a világra. Az orvosok agyhalottnak nyilvánították az anyát, de a lengyel kórházban még életben tartották, hogy a kicsi megszülethessen.

A 41 éves nőnek agydaganata volt, az orvosok szerint nem akart műtétet, mert félt a kockázatoktól. Novemberben tudattalan állapotban került a kórházba. Az orvosok megállapították, hogy a nő 17 hetes terhes volt, de ekkor meghallották a baba szívhangját. Úgy döntöttek, hogy meg kell menteni a gyermeket, ez viszont csak úgy lehetséges, ha még 2 hónapig életben tartják az anyukát.

Aneszteziológusok, gyermekorvosok, nőgyógyászok és idegsebészek dolgoztak azon, hogy életben tartsák az anyukát, nap mint nap meg kellett küzdeniük a fertőzésekkel és a betegségekkel.

A gyermekgyógyász azt mondta, hogy legalább a baba 30 hetes koráig életben kell tartani az anyát, de mivel a nő agyhalott volt, a testét számos rendellenesség fenyegette. A nőgyógyász azt tűzte ki célul, hogy az anya életét meghosszabbítja, legalább a terhesség 25-ik hetéig. Ennyi időre szüksége van a babának, hogy fejlődjön az anyaméhben ahhoz, hogy születése után esélyt kaphasson az életre.

A kisfiút császármetszéssel emelték ki az anya hasából, ekkor mindössze 1 kilogrammos volt. Az apa az 55 nap folyamán, amíg az anya a kórházban volt, minden nap mesét olvasott a születendő csöppségnek. A kisfiú az intenzív osztályra került és 3 hónapot töltött inkubátorban.

A baba és az apa néhány napja elhagyhatták a kórházat és végre otthon lehetnek. A kisfiú, a Wojtek nevet kapta súlya már 3 kilogramm. A baba jól van. A 145 kórházban töltött nap az apa számára is nagyon megterhelő volt, nem szeretne a nyilvánossággal foglalkozni, elfoglalt a kis csoda gondozásával.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial