Blogolunk / Egészség

Borogatások fájó ízületekre. A fájó ízületek kezelése otthoni népi módszerekkel.

1. – recept: homoktövisolaj ízületi betegségek ellen: Keverjen össze fél evőkanál homoktövisolajat két evőkanál mézzel és egy evőkanál zúzott tengeri sóval. Melegítse a keveréket egy zománcozott edényben, és folyamatosan keverje, amíg homogén masszát nem képez. Dörzsölje be a fájdalmas ízületek területét lefekvés előtt, fedje be bojtorjánlevéllel, rögzítse fóliával és tekerje be gyapjúkendővel. Reggel vegye le a borogatást, törölje le a területet egy enyhén nedves törülközővel.

2. – recept: ízületi gyulladásos borogatás: keverjen össze egy leveseskanál virágmézet két leveseskanál kámforolajjal. Rakja rá egy friss káposztalevél egyik oldalára, és tegye a fájó térdre. A levelet rögzítheti fóliával, és mindenképpen tekerje be meleg törülközővel vagy sállal. Tartsa rajta a borogatást négy órán át. Maga a káposztalevél gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. A fájó ízületek kezelésének fokozásához tegye a következőket. A káposztalevelet pépesítsük, és vágjuk ki belőle a nagy ereket. Ha mindent jól csináltunk, egy kis nedv fog szivárogni a levélből. Az így feldolgozott levelet a fájdalmas területre helyezzük, és egy fóliával (celofánnal) és egy törülközővel vagy sállal rögzítjük. Az ízületi duzzanat enyhítéséhez elég, ha néhány órán át borogatja.

3. – recept: mustáros borogatás: Keverje össze egyenlő arányban a folyékony mézet, a mustármagot és a növényi olajat (egy borogatáshoz elegendő egy evőkanál minden összetevőből). Tegye a keveréket közepes lángra, és forralja fel. Az elkészített keveréket egyenletes rétegben helyezze két vagy három rétegben összehajtogatott gézre. Az egyszerűség kedvéért a gézt előre tegye műanyag fóliára. Helyezze a borogatást a fájó részre, és hagyja rajta másfél órán keresztül.

4. – recept: forró borogatás ízületi gyulladásra A forró borogatás hatása a vérkeringés javításán alapul a fájdalmas területen, ami a fájdalom enyhüléséhez és a duzzanatok megszűnéséhez vezet. Különösen jótékony hatás érhető el, ha forró homokzsákot helyezünk a fájdalmas ízületre – tartsunk egy ilyen zsákot rajta, körülbelül 20 percig.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial