Egészség

A kemó okozhat áttétes rákot? Ijesztő tanulmány jelent meg

Végig ez állhatott a háttérben? Emberek százmillióit kezelték félte évtizedeken keresztül? Az onkológia legnagyobb atombombáját dobhatja le egy felfedezés…

Világszerte egyre több olyan esetről lehet hallani, amikor a rák kiújult a kezelések után valakinél, és minden addiginál gyorsabban vitte el a beteget.

Erre a furcsa jelenségre már évtizedekkel ezelőtt felfigyeltek, de úgy tűnik, hogy csak most vagyunk a megfejtésének küszöbén. Hirdetés

Elképesztő felfedezéseket tettek ezzel kapcsolatban.

Számos tanulmány világít rá arra, hogy a kemoterápiának és a sugarazásnak lehet egy olyan “mellékhatása”, ami pontosan a daganat visszatérését és erősödését eredményezi.

Ezt figyelték meg egyes esetekben például korai mellrák, myleoid leukémia esetében is.

Vannak szélsőségesnek hangzó vélemények is:

Dr. Leonard Coldwell például egyenesen azt állítja, hogy az emberek félre vannak kezelve és valójában hetek alatt gyógyíthatóm lenne ez a rettegett betegség:

Visszatérve a felfedezésekre: egyre inkább igazolt az, hogy a kemó úgynevezett mutáns rákot hoz létre a szervezetben.

Vagyis azok az apró ráksejtek, melyek túlélik a kemoterápiás kezeléseket, mutálódva és nagyon megerősödve térnek vissza.

Ezért van az, hogy a betegeknél amikor kiújul a rák, az általában hetek, hónapok alatt legyűri a betegeket, és szintén ezért van az, hogy 5 éven belül a rákbetegek túlnyomó része “visszaesik”.

Azt is lehet mondani, hogy végig félrekezeltek mindenkit bizonyos értelemben. Hirdetés

Egyes nyitottabb onkológusok és egyéb szakemberek azt követelik, hogy vizsgálják újra felül a kemoterápia alkalmazását, hiszen ma már több olyan alternatív terápia van, mely nem rosszabb nála, sőt.

Persze ezt az egészet nem lehet egyértelműen és kategorikusan kijelenteni, ráadásul nem vagyunk orvosi blog, ezért NEM tanácsolhatjuk a kemoterápia kihagyását.

Orvosilag sajnos ezt kell nekünk is javasolni, nem elfeledve, hogy rengeteg különféle alternatíva létezik.

Ezekkel kapcsolatban azonban fontos megjegyezni, hogy érdemesebb nem kemó helyett, hanem MELLETT, kiegészítő terápiaként alkalmazni őket, mint a CBD, azaz kannabisz olaj, vagy a Gerson-diéta.

Források:
https://www.cancer.gov/news-events/cancer-currents-blog/2017/chemotherapy-effect-metastasis

titokterminal

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3756867/
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial