Egészség / Tippek

Ezért igyál meleg vizet!

Ha a napot egy pohár tiszta, meleg vízzel indítod, a zsírlerakódások és a vérben keringő méreganyagok kiürülnek a testből. Segít orrdugulás, torokfájás esetén, enyhíti a székrekedést és serkenti az emésztést. Egyszerű trükk a lassú anyagcsere ellen, a fogyás gyorsításához, a koleszterinszint csökkentéséhez.

A víz tényleg életelixír. A test mintegy 60%-a vízből áll, ami fontos szerepet játszik az emésztéstől kezdve a tápanyagok felszívódásán át a kiválasztásig minden élettani folyamatban.

Váladék ellen

Egy tanulmányban a hideg víz, a meleg víz és a tyúkhúsleves hatásait vizsgálták. A meleg víz csökkentette a váladék mennyiségét a torokban, az orrban, a bélrendszerben, ezzel pedig csökkentette az esélyét a kórokozók megtelepedésének is.

Forró víz kortyolgatásával jelentősen felgyorsíthatjuk a váladék kiürülését.

Emésztés javításához

A meleg víznek enyhe értágító hatása van, azaz tágítja az ereket és ezzel csökkenti a vérnyomást. Nagyban javítja az emésztést is. Mivel a hőmérséklet a gyomorban általában magas, ha meleg vizet iszunk, segíthetünk könnyebben lebontani az ételeket.

Vizsgálatok szerint a meleg víz kortyolgatása segített nyelőcső motilitási zavarban szenvedőknek. Ez a betegség megnehezíti az étel lenyelését, amit megkönnyíthetünk, ha hideg helyett meleg vizet fogyasztunk.

Anyagcsere fokozásához

A meleg víz növeli a test hőmérsékletét, amivel fokozható az anyagcsere is. Ugyanakkor támogatja a veséket és a bélrendszert is a jobb működésben. Ez jó hír mindenkinek, aki gyenge anyagcseréjét szeretné gyorsítani vagy fogyni szeretne.

Jól esik

A meleg víz nemcsak egy hideg téli napon tud jól esni. Egyszerűen jobban érzed magad tőle! Amikor meleg vizet iszol, a torokban, a szájban, a bélrendszerben és a gyomorban lévő receptorok működésbe hozzák az agy örömközpontját.

A legtöbben reggelente meleg italra vágynak. A tudomány szerint a meleget az agyunk ugyanazon a területen dolgozza fel, ahol a másokról alkotott előítéleteket. Tehát, ha meleg vizet iszol, másokra is “melegebb szívvel” tudsz majd gondolni!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial