Blogolunk / Növény

Azt hittem, hogy az orchidea menthetetlen, de egy barátom mesélt egy egyszerű helyreállítási módszerről

loading...

Az orchidea termesztése során még a tapasztalt termesztő is követhet el olyan hibákat, amelyek a levelek rothadásához vezetnek. Fontos, hogy ebben az esetben ne vesztegessük az időt, hiszen amíg a növénynek van életképes gyökérzete, addig még életre kelthető.

Az orchidea helyreállításához távolítsa el az elkorhadt leveleket. Ha néhány gyökér sérült vagy kiszáradt, ezeket is el kell távolítani steril eszközzel.

1/4 rész citrom levéhez adjon 500 ml tiszta, temperált vizet. Öntse az oldatot az orchidea gyökereihez, és hagyja állni 5 percig.

Hagyja a növényt 10-15 percig hűvös helyen, majd tekerje be több réteg papírtörlőbe, ami segít eltávolítani a felesleges vizet.

Helyezze az orchideát egy fűrészporral töltött, bő vízelvezető lyukakkal ellátott edénybe. A vágott területeket kefélje be őrölt fahéjjal, hogy megakadályozza a baktériumok és gombák bejutását a növénybe.

loading...

Tegye rá a fedelet a cserépre, és hagyja az orchideát 1 hétig hűvös helyen. Ez idő alatt nem szükséges öntözni.

Az aloe vera segíthet a virág gyors gyógyulásában. Nagyszámú vitamint és tápanyagot tartalmaz, amelyek bármely növény aktív növekedéséhez és fejlődéséhez szükségesek. Öntsünk 10 g aloe verát 500 ml vízbe. Az összes aloepépet hagyni kell, hogy a vízbe szivárogjon.

Szűrje át a vizet egy finom szitán, és hetente egyszer öntözze és permetezze vele a növényt. A permetezés után célszerű a növényt fahéjporral is kezelni és letakarni.

Ha továbbra is így gondozza a növényt, már 3 hét múlva látni fogja az eredményt: új gyökerek kezdenek nőni.

Rendszeresen nedvesítse a növényt, és hamarosan új leveleket kap. További 2 hónap múlva az orchidea teljesen felépül.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial