Kutya / Történet

Meg akarták menteni a hóban rekedt kutyát, és akkor vették észre, hogy valami van alatta

Amikor Szibériáról hallotok, kinek mi jut eszébe? Vannak olyanok akik rögtön a sok zöld területre, erdőkre gondolnak és a vadállatokra, de az emberek többségének mégis a zord hideg és a veszélyes életkörülmények jutnak eszébe, e szó hallatán, ugyanis téli időszakban Szibériában nem ritka a – 40, – 50 Celsius fok sem.

Mindenki tudatában van annak, hogy ilyen extrém hidegben nem hagyhatják kint a természetben a gyerekeket felügyelet nélkül. A mai történetünk mégis egy ilyen esetről szól.

Egy nő kint hagyta az udvaron a 2 éves fiát, amikor a hőmérséklet kevesebb volt – 20 foknál. Semmi esélye nem volt a gyereknek arra, hogy túlélje ezt a hideget főleg éjszaka, de valamilyen csoda folytán előkerült egy váratlan őrző angyal, ez pedig a nő kutyája volt.

A kutya biztosan érezte a veszélyt, ezért a gyerek mellé ment és betakarta őt az egész testével. A kutya testének melege segített a gyereknek a túlélésben. Két nap elteltével a szomszédok észrevették, hogy a kutya nem mozdul a helyéről és átmentek megnézni, hogy minden rendben van-e. Amikor meglátták a kutya bundája alatt a gyereket, akkor rögtön megértették milyen komoly a helyzet.

A” The Siberian Times” szerint a gyerek túlélte ezt a helyzetet és sikerült teljesen felépülnie. Azóta az ottani lakosok ezt a kutyát “hősnek és megmentőnek” nevezik.
A gyerek édesanyja felelősségre lesz vonva ezért a szörnyű tettéért, nagy valószínűséggel a gyereket is elveszik tőle. Ő ugyanis egyszerűen elment otthonról és teljesen megfeledkezett a gyermekéről.

Ha a történetben szereplő kutya nem vigyázott volna ennyire a gyerekre akkor, ennek a történetnek most nem ilyen befejezése lenne. Ez is azt bizonyítja, hogy a kutyák milyen hűségesek.

Nem ez az egyetlen ilyen történet, amely Szibériában történt, 3 évvel ezelőtt egy kislány eltűnt egy kutyával minden nyom nélkül. A Siberian Times közlése szerint abban a térségben ahol a kislány eltűnt sok farkas és medve tanyázik.

9 nappal az eltűnés után a kutya a szomszéd faluba ment segítséget kérni.

xfxcvxctta4

Ezalatt az idő alatt a kislány erdei gyümölcsökkel táplálkozott, csak a kutya vigyázott rá és neki köszönheti, hogy túlélte ezt a helyzetet. A kislánynak semmi baja sem lett azon kívül, hogy megcsípte pár szúnyog. A kutya éjszakánként óvta és őrizte a gyereket, nappal pedig olyan helyet keresett, ahol biztonságban lehetnek ameddig megérkezik a mentőcsapat.

vycxvyxvytta3

Ma már mind a két gyerek egészséges, ők mindketten a kutyáknak köszönhetik az életüket. Ezek az állatok csodálatosak és tényleg igazi hősök.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial