Egészség

Az éjszakai izzadás 4 súlyos betegség tünete lehet! Ha te is izzadsz, most válaszra lelhetsz!

loading...

Az éjszakai izzadás nem csak kellemetlen, de ha hosszú ideig fennáll, érdemes szakemberhez fordulni, hiszen komolyabb betegség tünete is lehet.

Nyáron biztosan sokkal többet izzadunk, de még így is meg tudjuk különböztetni a normális és a kóros izzadást. Ha már most is sokat izzad, akkor az alábbi állapotok valamelyikében szenvedhet.

Hormonális problémák

PMS, menopauza vagy terhesség alatt a nők többet izzadnak. Egyesek ezt elviselhetetlennek találják, de ne aggódjon, mert ha hormonális változások okozzák az izzadást, az izzadás el fog múlni.

Pajzsmirigy-túlműködés

Ha éjszakai izzadást, szapora szívverést, fáradtságot, izomfájdalmakat és ingerlékenységet tapasztal, érdemes kivizsgáltatni a pajzsmirigyét.

loading...

Limfóma

Ha csak éjszaka izzad, lehet, hogy non-Hodgkin- vagy Hodgkin-limfómája van. Ez a rosszindulatú betegség a limfocitákból, a nyirokrendszer sejtjeiből ered.

TBC-Tuberkulózis

Az éjszakai izzadás mellett a tbc tünetei közé tartozik a láz, a duzzadt nyirokcsomók, a köhögés, a véres váladék.

Enyhébb betegségek

Persze, ha éjszaka izzad, nem kell a legrosszabbra gondolni, hiszen izzadást okozhat fűszeres ételek fogyasztása is, például vacsora közben. A kávé, sőt a dohányzás is kiválthatja a túlzott verejtékmirigy-működést.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial