Egészség / Érdekesség / Tippek

1,5 millió poratka élhet az ágyadban. Pusztítsd el őket ezzel az egyetlen dologgal

loading...

Mi az első dolog, amikor reggel felébredsz? Néhányan egyenesen a mosdóba mennek, mások megisszák a reggeli kávéjukat, de sokan először beágyaznak, és csak azután kezdik el a napot. A szüleink azt tanították, hogy ezt tegyük,  és ez a legtöbbünknél szokássá vált. Azonban a közelmúltban végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy ez a szokás káros lehet egészségünkre.

Kutatások szerint a beágyazással csapdába esnek az ágynemű és a matrac belsejében élő poratkák milliói, és pusztítást okozhatnak a szervezetünkben. A poratkák apró, mikroszkopikus bogarak, amelyek az ágyunkban, a matracban és az ágyneműben élnek és a halott bőrsejtekből  és a verejtékünkből táplálkoznak és nagyon gyorsan szaporodnak. A tudósok megerősítették, hogy átlagosan 1,5 millió atka él egy átlagos ágyban. De nem ezek  a bogarak károsak az egészségre,hanem valójában az ürülékük, mert olyan fehérjét tartalmaznak, amely belélegzéskor vagy ha érintkezésbe lép a bőrünkkel az allergiás reakciót válthat ki. Amikor az antitestek száma növekszik, testünkben megindul a hisztamin felszabadulása, és akkor kezdődnek a problémák. A hisztamin általában az allergiához  társuló duzzanatot és vörösséget okoz. Ennek eredményeként előfordulhatnak az alábbi tünetek:

loading...

vörös és vizes szem, vizes orr, viszkető érzés, szénanátha, tüsszögés, köhögés, légzési problémák. Néhány ember, aki rendkívül érzékeny ezekre a poratkákra, vörös, viszkető kiütéseket észlelhet a bőrén.

Van egy egyszerű módja annak, hogy megszüntesd ezeket a bosszantó rovarokat. Csak annyit kell tenned, hogy nem ágyazol be reggel. Ha nem rakod össze az ágyadat, a közvetlen napfény és friss levegő kiszárítja és megsemmisíti őket. Hagyd szabadon az ágyat napközben biztonságban lesz. Cserélj gyakran ágyneműt, tisztítsd le rendszeresen a matracot, porszívózd ki hetente, kéthetente a párnákat is és nem kell aggódnod az apró lények miatt.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: aztbeszelik.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial