Egészség / Tippek / Video

A tudósok felfedezték azt a gyógynövényt, ami képes harcolni a demencia ellen és 75%-kal javítja a memóriát!

A rozmaring népszerű gyógynövény, gyakran használják a konyhában különböző ételekhez, húsfélékhez könnyen felismerhető, aromás illata miatt. A tudósok azonban most azt is felfedezték, hogy más célra is felhasználható, kezelni lehet vele a demenciát és az Alzheimer-kórt.

Shakespeare a Hamletben ezt írta: “Itt van egy rozmaring, hogy emlékezz rám! Ima, szerelem, emlékezés!” Lehetséges, hogy ő már tisztában volt a növény jótékony tulajdonságaival.

Tanulmányok kimutatták, hogy a rozmaringnak elképesztően erős hatása van a memória gyengülésével, elvesztésével és a mentális teljesítmény lelassulásával járó betegségek kezelésében.

Mark Moss és tudós csapata a rozmaringolaj illatának hatását vizsgálta az agyra és elképesztő felfedezést tett.

Szoros kapcsolat van ennek a gyógynövénynek az illata és a kognitív funkciók között, leginkább a memória megtartása között. A vizsgálatban részt vett alanyok a rozmaring illatának hatására javítottak visszaemlékező és vizuális teljesítményükön.

Egy másik tanulmány kimutatta, hogy a rozmaring pozitív hatásokat biztosít Alzheimer-kóros és demenciában szenvedő betegek számára. Az eredmények nagyon ígéretesek:

“Valamennyi páciensnél jelentős javulás volt tapasztalható a kognitív funkciók tekintetében a terápia után. Különösen az Alzheimeres betegek mutattak jelentős javulást.”

Ennek a tanulmánynak az eredményei reményt adnak, hogy a rozmaring lehet a potenciális orvosság a demenciára és az Alzheimer-kórra.

Hogy javítsuk agyunk teljesítményét, csak lélegezzünk jó mélyet a rozmaring illatából!

Az alábbi videóból még többet tudhatsz meg ennek a gyógynövénynek a különleges hatásairól!

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial