Blogolunk / Érdekesség / Tippek

Így tartsd tisztán, baktériumok, szag és vízkő nélkül a mosógépet!

loading...

A mosógép tisztán tartásához vásárolhatunk vízlágyítót, vízkőoldót és gépeket tisztító szereket, vagy ezzel az egyszerű és olcsó trükkel is kezelhetjük a problémát. A gépek nem öntisztítók, a  mi feladatunk, hogy rendeltetésszerűen használjuk és a használati időt meghosszabbítsuk azzal, hogy tisztán tartjuk és karbantartásáról is gondoskodunk. Idővel a ruhánkból származó szösz és piszok lerakódik a gép belső elemein, keveredve a mosószer maradványaival és a vízkővel.

sdgsdgsdgsdgds2

Ezek a lerakódások, baktériumok elszaporodását, kellemetlen szagokat, penészt és vízkövet eredményeznek, melyek végül a mosógép meghibásodásához is vezethetnek.  A kemény víz a kalcium lerakódását okozza amely a ragasztóként, piszokmágnesként viselkedik. Egy új mosógép nem kíméli a pénztárcánkat ezért érdemes rendszeresen alkalmazni az alábbi tisztító receptet.  A ragyogó mosógép titka ez a két összetevő, ecet és szódabikarbóna.  Mindkettő vízkőoldó, fertőtlenítő és szagtalanító, míg a szódabikarbóna fehérítő és lágyító is.

loading...

A gép belsejének tisztításához, szagtalanításához nem kell mást tennie, csak öntsön ecetet az öblítő helyére, a szódabikarbónát pedig a mosópor helyére és üresen indítson el egy magasabb hőmérsékletű mosó programot. Miután lejárt, távolítsa el a kivehető mosószertartályt és alul a szűrőket is tisztítsa, öblítse ki. Végül törölje szárazra a belsejét, a gumiszegélyeket is.

További tipp: Időnként keverjen össze szódabikarbónát ecettel és ezzel a súrolóval törölje át a gépet, kívül-belül majd egy vizes öblítéssel zárja és törölje szárazra.
Minden mosás után győződjön meg róla, hogy a tartályokban nem maradt mosószer, azt mindig tisztítsa ki. Mindent töröljön szárazra és hagyja nyitva szellőzésre a tartályt és a mosógép ajtaját.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial