Korábbi cikkünkben már írtunk arról milyen káros ha szervezetünk elsavasodik, milyen kockázatokkal jár és hogy fogyasszunk lúgosító ételeket is. Ugyanis a savas közeg gyengíti az immunrendszert, ezáltal a szervezetünket és ez számos betegség, például rák kialakulásához vezethet.
Testünk természetes állapota a gyomorsavat leszámítva lúgos, ezt az állapotot fent kell tartani ahhoz, hogy ne szenvedjünk károkat. Íme néhány lúgosító élelmiszer, mindenki találhat közte olyat, amit naponta, szívesen elfogyaszt.
Citrom az egyik legerősebb lúgosító a természetben. Szabályozza a szervezet pH szintjét és erősítik az immunrendszert. Zsírbontó és jótékony az emésztésünkre.
Banán fokozhatja rost és tápanyag dús, jó az emésztésre és laktató.
Dinnye egy frissítő gyümölcs a nyári melegben, emellett sok víztartalmának köszönhetően tisztítja, kimossa szervezetünket. A vér savasságát is képes semlegesíteni.
Az avokádó számos, ritka tápanyagokban gazdag, melyek nélkülözhetetlenek az általános egészségi állapotunk fenntartásához. Védi a szívet és a keringési rendszert és megakadályozz számos problémát.
A szőlő rendszeresen fogyasztása kontroll alatt tartja a vérnyomást, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát is.
A bogyós gyümölcsök sok antioxidánst tartalmaznak, amelyek késleltetik az öregedési folyamatokat és javítják a bőr minőségét. Kedvezően hatnak a memóriára és az emésztésre is.
Spenót vasban gazdag, erősíti a csontok, a szív és az agy működését, ugyanakkor véd a szabadgyökök ellen.
Sárgarépa számos alapvető tápanyagot tartalmaz, köztük az A-, B8, C és K, rost, antioxidánsok, vas és a kálium. Mindezek a tápanyagok fontosak az általános egészségi állapotunknak.
A brokkoli, bár nem sokunk kedvence, erősíti a csontokat, szabályozza a koleszterint és segít a rák elleni küzdelemben.
A mángoldot talán kevesebben ismerik, ez a zöldség is szabályozza a vércukorszintet és javítja a szív- és érrendszer állapotát.
Lenmagok
A különféle magok és gabonák, mint len, hajdina, quinoa, mind hihetetlenül gazdagok rostokban, ezáltal fokozzák az emésztést, segítik a méregtelenítést, a fogyást és a lúgosítást. segít a fogyásban. A hajdina javíthatja az emésztést és védi a szív-és érrendszert, miközben megakadályozza a cukorbetegséget és más betegség kialakulását. A quinoa szabályozza a pH szintet, valamint a vércukor és koleszterinszintet.
Olívaolaj, szintén szabályozza a pH szintet és csomó egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri problémákat.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.