A rák kiváltó okairól sok vita folyik. Dr. Otto Heinrich Warburg, az egyik Nobel-díjas orvos szerint a rákot a szervezet nagyfokú oxigénhiánya okozza.
Egyszerűen fogalmazva, ha a szervezet oxigénhiányos, akkor „oxidálódik”, és a rákos sejtek fejlődésnek indulnak. Azt is megállapította, hogy a rákos sejtek anaerobok, és nem tudnak kifejlődni, ha a szervezetben magas az oxigénszint vagy lúgos a környezet.
Dr. Otto Heinrich Warburg szerint a normális rákos sejtek nem tudnak oxigén nélkül életben maradni, a rákos sejtek azonban igen. Az általunk elfogyasztott ételek is gyakran meghatározzák és egyensúlyba hozzák a szervezet pH-szintjét.
A szervezetünknek kiegyensúlyozott és lúgos környezetre van szüksége. Ha alacsony a pH-szintje, azt általában a helytelen táplálkozás okozza.
A sejtek és megfelelő működésük károsodhat a kiegyensúlyozatlan pH-szint miatt, és ennek következtében számos betegség, például csontritkulás, gyomorégés, szívbetegség, rák és cukorbetegség alakulhat ki. Az öregedési folyamatot is felgyorsítja.
Számos baktérium, vírus, parazita, fertőző gomba, élhet a szervezetünkben, és ha a testünk lúgosítjuk, elpusztulnak.
A kiegyensúlyozott pH-szint és a lúgos szervezet fontos az egészség megőrzéséhez.
Egy recept, amely segíthet:
- 1/3 evőkanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál friss citromlé vagy almaecet
Keverje össze ezt a két összetevőt. Várja meg, amíg elkezdenek sisteregni, majd adjon hozzá még egy kis szódabikarbónát, amíg a sistergés abbamarad. Öntse a keveréket egy pohár vízbe.
Ez az ital lúgos környezetet teremt a szervezetben, és semlegesíti a pH-szintet.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.