Mint minden más erjesztett étel, a savanyú káposzta is döbbenetesen sok pozitív hatással rendelkezik és hosszú ideig el is tartható.
A savanyú káposzta egészségünkre gyakorolt előnyös hatásai:
- Javítja az emésztést: Nagyon jó rostforrás, ami létfontosságú emésztésünk szempontjából. Megelőzi a székrekedést, javítja a bélfunkciókat, meggátolja a puffadást és a hasgörcsök kialakulását. A savanyú káposzta rendszeres fogyasztása képes megelőzni olyan komoly betegségeket, mint a bél- és a gyomorrák.
- Fokozza az energiát: Magas vastartalma miatt a savanyú káposzta növeli az energiát, javítja a keringést és serkenti az anyagcserét. Megelőzi a vérszegénységet, legyőzi a fáradtságot és a fejfájást.
- Erősíti az immunrendszert: A savanyú káposzta bővelkedik C-vitaminban, ami az egyik legnagyszerűbb tápanyag immunrendszerünk számára. Ezáltal elősegíti a sejtek regenerálódását, a fehérvérsejtek és a kollagén (minden szerv létfontosságú eleme) termelődését.
- Csökkenti a gyulladást: Antioxidáns tartalmával a savanyú káposzta hatékony a gyulladások ellen. Érdemes sokszor fogyasztani, hogy csökkentsük a test begyulladt részeinek fájdalmát.
- Megelőzi a rákot: Egyes tanulmányok szerint a savanyú káposztában lévő erős antioxidánsok képesek lerombolni a szabadgyököket, melyek hozzájárulnak a rákos sejtek fejlődéséhez.
- Javítja a szív egészségét: A benne lévő sok rost miatt a savanyú káposzta különösen egészséges szívünk számára. A rostok semlegesítik a koleszterin káros hatásait az artériákban, ami nagyon fontos tényező a szívbetegségek megelőzésében.
- Javítja a látást és a bőr állapotát: Az A-vitamin nagyon hasznos bőrünk és látásunk szempontjából. A savanyú káposzta pedig igen jó A-vitamin forrás. Ez a vitamin csökkenti a makula degeneráció esélyét, de hasznos a vörös, ráncos szemek kezelésében is.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Forrás: bidista.com
Facebook Hozzászólások