Egészség / Tippek

A savanyú káposzta lehet a titkos fegyvered a zsír, a rák és a szívbetegségek ellen!

loading...

Mint minden más erjesztett étel, a savanyú káposzta is döbbenetesen sok pozitív hatással rendelkezik és hosszú ideig el is tartható.

A savanyú káposzta egészségünkre gyakorolt előnyös hatásai:

  • Javítja az emésztést: Nagyon jó rostforrás, ami létfontosságú emésztésünk szempontjából. Megelőzi a székrekedést, javítja a bélfunkciókat, meggátolja a puffadást és a hasgörcsök kialakulását. A savanyú káposzta rendszeres fogyasztása képes megelőzni olyan komoly betegségeket, mint a bél- és a gyomorrák.
  • Fokozza az energiát: Magas vastartalma miatt a savanyú káposzta növeli az energiát, javítja a keringést és serkenti az anyagcserét. Megelőzi a vérszegénységet, legyőzi a fáradtságot és a fejfájást.
  • Erősíti az immunrendszert: A savanyú káposzta bővelkedik C-vitaminban, ami az egyik legnagyszerűbb tápanyag immunrendszerünk számára. Ezáltal elősegíti a sejtek regenerálódását, a fehérvérsejtek és a kollagén (minden szerv létfontosságú eleme) termelődését.
  • Csökkenti a gyulladást: Antioxidáns tartalmával a savanyú káposzta hatékony a gyulladások ellen. Érdemes sokszor fogyasztani, hogy csökkentsük a test begyulladt részeinek fájdalmát.
  • Megelőzi a rákot: Egyes tanulmányok szerint a savanyú káposztában lévő erős antioxidánsok képesek lerombolni a szabadgyököket, melyek hozzájárulnak a rákos sejtek fejlődéséhez.
  • Javítja a szív egészségét: A benne lévő sok rost miatt a savanyú káposzta különösen egészséges szívünk számára. A rostok semlegesítik a koleszterin káros hatásait az artériákban, ami nagyon fontos tényező a szívbetegségek megelőzésében.
  • Javítja a látást és a bőr állapotát: Az A-vitamin nagyon hasznos bőrünk és látásunk szempontjából. A savanyú káposzta pedig igen jó A-vitamin forrás. Ez a vitamin csökkenti a makula degeneráció esélyét, de hasznos a vörös, ráncos szemek kezelésében is.
loading...

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial