Egészség

Durva dolgok történnek a testeddel, ha eldobod a melltartót

A hölgyeknek mindig azt mondják, hogy hordjanak melltartót mert ez a “helyes” dolog.  Ez a meglátás szinte minden országban létezik.

Sokan gondolják úgy, hogy a melltartót viselő hölgyek csinosabbak. De mit szólnának ahhoz, ha elolvasnák az alábbi kilenc okot azzal kapcsolatban, hogy miért nem jó melltartót hordani?

Ha búcsút mondasz a melltartódnak, ezekre az előnyökre számíthatsz az egészségeddel kapcsolatban.

1. Előnyösebb lesz a mell formája

Sokan gondolják úgy, hogy a mellek lógni fognak ha nem hordunk melltartót. Éppen az ellenkezője igaz! Egy francia kutatás kimutatja, hogy azoknál a hölgyeknél, akik állandóan melltartót hordtak, a mellizmok nem fejlődtek ki annyira mert a melltartó mindig elvégezte az izmok helyett a munkát.

2. Jobban fogsz aludni

Nem túl kényelmes melltartóban aludni de még a pizsama is sokszor megzavarhat minket az alvásban. Ez a kutatás támasztja alá az előbb említetteket, és a szakemberek mindenkit arra ösztönöznek, hogy meztelenül aludjanak.

3. Jobb lesz a vérkeringés

Ahogy azt egy előző kutatás kimutatta a túl szoros alsóneművel kapcsolatban, ha lazább alsóneműt hordunk jobb lesz a testben a vérkeringés. Ez igaz a melltartóra is. Ha valaki túl sokáig túl feszes szoros melltartót hord, az nem tesz jót a vérkeringésnek mert a nagyobb ereket elzárhatja.

Később ez komoly érrendszeri betegségeket okozhat és ezt egyetlen push-up melltartó sem éri meg, nem igaz?

4. Egészségesebb lesz a mell

Az előbb említett francia kutatást kimutatta, hogy a mell egészségesebb lesz.

Nem, a melltartó nem okoz rákot, de ha izzadtság vagy kosz kerül bele az bőrirritációt és aknét is okozhat.

Ez főleg azokra a melltartókra érvényes, amelyek túl kicsik. A szoros melltartó légzési nehézségeket, mellkasi fájdalmat is okozhat.

Nem könnyű olyan melltartót venni ami tökéletes – akkor miért bajlódjunk vele?

5. Spórolunk

Ez igazán nyomós érv. Egy jó melltartó igen drága lehet, jobb ha azt a pénzt valami jó dologra költjük, valamire amitől jó kedvünk lesz.

6. Erősödik a mell

Ha a melleknek harcolni kell a gravitáció hatása ellen, akkor erősebbek lesznek. Azt pedig tudjuk, hogy az erős izmok nagyobbak, mint a gyenge izmok.

A francia kutatásra hivatkozva elmondhatjuk, hogy a mell akár egy méretet is nőhet, ha szabadon van hagyva.

7. A mell szövete egészségesebb lesz

Egy 15 éven keresztül végzett kutatás bizonyítja be azt, hogy ha naponta hordunk melltartót akkor a mellnek nincs arra lehetőségem hogy új mellszövetet termeljen.

A friss mellszövet azért fontos a mell egészsége számára, mert ennek termelésével a mellrák kockázata (nem megszűnik) csökken.

8. Javul a légzés

Mindannyiunk számára érthető, hogy ha valaki az év 365 napjában melltartót hord, annak a légzése egy kicsit korlátozott.

Természetesen nem azt mondjuk, hogy jó vagy rossz a légzésünk a melltartó hordása miatt. De gondoljunk csak bele mennyire tudunk szabadon lélegezni ha a mellkasunkat egy melltartó szorítja?

9. Kényelem

Sok hölgy a kényelem miatt hord melltartót. De mit gondolsz? Van annál jobb érzés, amikor végre leveszed a melltartót?

Mi a véleményed? Mit gondolsz a fenti pontokról? Kérjük oszd meg velünk véleményed a Facebook-on!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial