Érdekesség / Technika / Tippek

A nővér minden iPhone tulajdonost arra figyelmeztet, hogy azonnal végezze el ezt a módosítást a készülék beállításán!

Gyakran tüntetik fel negatív fényben az okostelefonokat. Rengeteg időt és figyelmet pazarlunk rájuk, egyik szemünk folyton a közösségi oldalakon vagy a folyamatosan frissülő híreken van. Egy fantasztikus nővér azonban megosztott az iPhone-okkal kapcsolatban valamit, ami segíthet az orvosoknak életveszélyes helyzetben ellátni minket.

Ez a Medical ID, azaz az orvosi azonosító, ami ingyen elérhető valamennyi iPhone készüléken! Julia Thompshon a Facebookon tette közzé, mennyire fontos létrehozni ezt az azonosítót minden okostelefon tulajdonosnak.

“Egy kórházban dolgozom és nap mint nap látok életveszélyes állapotban lévő embereket. Mikor behozzák őket, nem lehet tudni, hogy kicsodák, nem ismerjük a kórtörténetüket, nem tudjuk értesíteni legközelebbi hozzátartozóikat. A telefonjuk pedig kóddal le van zárva!

Sokan nem is tudják, hogy a telefonjukon létezik egy orvosi azonosító beállítás, én magam sem vettem észre, mikor megvettem az iPhone-omat!

Az itt eltárolt információk akkor is elérhetők, ha a telefon zárolva van. Csak a segélykérés opcióra kell kattintani és máris megjelennek olyan fontos adatok, mint a név, a születési idő, a vészhelyzetben értesítendő telefonszám, az orvosi vonatkozású adatok, a vértípus és a donor státusz is. És ehhez még plusz megjegyzést is hozzá lehet adni!

Azt hiszem, az Android felhasználóknak is van egy hasonló beállítási lehetőségük, az ICE (In Case of Emergency), ami hasonlóképpen működik.”

Ne késlekedj, hozd létre mielőbb az orvosi azonosítódat. Így csináld!

  1. A főgomb segítségével kapcsold be a telefonod.
  2. A telefon kijelzőjén keresd meg az Egészség alkalmazást.
  3. Nyisd meg és kattints az Orvosi azonosító menüpontra a képernyő jobb sarkában.
    Most jön a dolog lényegi része, minden fontos adatot meg kell adnod magadról.
  4. Válaszd ki a Szerkesztés opciót.
  5. Töltsd ki a mezőket és nagyon fontos, hogy aktiváld a Megjelenítés zárolásnál funkciót is!

Így más a kórházban is hozzáférnek a legfontosabb adataidhoz, ha baj van. Ez az életmentő beállítás a telefon kijelzőjének bal sarkában fog megjelenni a zárolt képernyőn.

Ezek az adatok, ez a beállítás a különbséget jelentheti élet és halál között. Ne sajnáld rá az időt!

Ha szükséged van egy kis extra segítségre, nézd meg az alábbi videót:

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial