Egészség / Tippek

Azt mondják, hogy a fagyasztott citrom segíthet a rák megelőzésében

loading...

Egy új tanulmány szerint, a citromban lévő limonoidok segítenek a rákmegelőzésben! A citromnak számtalan jó hatása van a szervezetre, többek között erősíti az immunrendszer, kordában tartja a koleszterinszintet és nem hagyja, hogy a szervezet elsavasodjon.

A citrom 22 különböző rákellenes hatóanyagot tartalmaz! Így nem csak az íze, de a hatása miatt is érdemes rendszeresen enni ezt a finom gyümölcsöt! A citrom héjában található a legtöbb antioxidáns, ezért azt is érdemes felhasználni!

Hogyan fagyasszuk le a citromot?

Vásároljunk biocitromot, jól mossuk meg és tegyük be a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Reszeljük le a fagyos citromot, a héját és a belsejét is, majd tegyük jégkockatartóba és rakjuk a mélyhűtőbe. A fagyos kockákat salátákra, rántott ételekre, spagettire is tehetjük, mindennek finom ízt ad.

Miért érdemes fagyasztott citromot fogyasztani?

loading...

Mert a citromhéjban 5-10-szer több vitamin van, mint magában a gyümölcsben! Ezt a finomságot leginkább süteményekhez szoktuk használni, a sütéstől viszont csökken a hatóanyag tartalma.

A fagyasztott citrom elősegíti a szervezet méregtelenítését és segít a rákmegelőzésben! Érdemes minden nap fogyasztani belőle, hogy valóban kifejthesse jótékony hatásait.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial