Blogolunk / Egészség

Íme egy módszer, ami felbontja a nyakában lévő lerakódott sókat

loading...

A só felhalmozódása a nyakban nagyon alattomos dolog. Maguk a sók a nyakunk ropogásán kívül semmilyen kellemetlenséget nem okoznak nekünk, de nagyon kellemetlen szövődményekhez vezethetnek. Az egyik ilyen szövődmény az osteochondrosis, ami egy csúnya seb. Ennek elkerülése érdekében azonnal cselekednie kell, és meg kell szabadulnia a felesleges felhalmozódástól.

Elmondjuk Önnek a sólerakódások előfordulásának okait és a leküzdésük módjait.

Sók felhalmozódása a nyakon

Az egyik gyakori elmélet szerint a túlzott sófogyasztás a sók felhalmozódásának fő oka. De a tudósok már régen megcáfolták ezt a tényt. De akkor mi az igazi ok? Valójában számos tényező lehet, és soha nem lehetünk biztosak abban, hogy melyik játszotta a meghatározó szerepet.

Egyes orvosok szerint a fehérjetartalmú élelmiszerek túlzott fogyasztása okozza a felhalmozódást. A legtöbben azonban úgy vélik, hogy ez az egészségtelen táplálkozásnak és a mozgásszegény életmódnak köszönhető. Bizonyított, hogy a nyakban felhalmozódó só nagyobb valószínűséggel van jelen azoknál az embereknél, akik sok időt töltenek lehajtott fejjel. Különösen azok, akik sokat dolgoznak a számítógép előtt.

A hosszan tartó, azonos testtartásban való ülésnek köszönhetően az izmok túlterhelődnek, és ennek következtében veszítenek feszességükből. Természetesen nem ez a kiváltó ok, de sokszorosára növeli a sófelhalmozódás kockázatát. A sók lerakódása miatt a nyakcsigolyák degeneratív elváltozásokon mennek keresztül, és összenyomják a nyaki régióban futó idegeket. Ez idegvégződések sérvéhez, gyulladáshoz, duzzanathoz és erős fájdalomhoz vezet.

Mielőtt elmondanánk, hogyan kezelheti ezt a kellemetlen betegséget, szeretnénk elmondani, hogyan előzheti meg. A fő probléma a táplálkozás, ami azt jelenti, hogy egy kicsit korrigálni kell. Fontos, hogy szabályozza az elfogyasztott fehérje mennyiségét, és megkönnyítse az étel emésztését.

Kerülni kell a halat, a zsíros húsokat és az állati belsőségeket. Kerülni kell a fűszereket és szószokat, valamint a leveles tésztát, a pácokat, a savanyúságokat és a fűszeres ételeket. Tegyen sok friss zöldséget az étrendjébe, és a sütőtöklé is nagyon hasznos.

Mielőtt elmondanánk, hogyan kezelheti ezt a kellemetlen betegséget, szeretnénk elmondani, hogyan előzheti meg. A fő probléma a táplálkozás, ami azt jelenti, hogy egy kicsit korrigálni kell. Fontos, hogy szabályozza az elfogyasztott fehérje mennyiségét, és megkönnyítse az étel emésztését.

Kerülni kell a halat, a zsíros húsokat és az állati belsőségeket. Kerülni kell a fűszereket és szószokat, valamint a leveles tésztát, a pácokat, a savanyúságokat és a fűszeres ételeket. Tegyél sok friss zöldséget az étrendedbe, és a sütőtöklé is nagyon hasznos.

Nos, a diéta problémáját megoldotta, itt az ideje, hogy kiderítse, hogyan kezelje a sólerakódásokat, ha már megérkeztek. Használhat hagyományos gyógymódokat.

Masszázs

loading...

Van egy speciális masszázs, amely lebontja a sólerakódásokat. Jól hat a stagnáló szövetekre és javítja a vérkeringést. Ha talál egy jó szakembert, nagyon hatékony lehet. Fel kell azonban készülni arra, hogy ez hosszú időt vesz igénybe, és nem is olcsó.

Speciális gyakorlatok

Egy egész sor olyan gyakorlat létezik, amely segíthet megszabadulni a sólerakódásoktól, sőt, meg is előzheti azokat.

Elektroszferézis

Kiváló eljárás, amely lágyítja a sókat és megkönnyíti azok kiürülését a szervezetből.

Gyógyászati módszerek

A tünetek enyhítésére gyakran injekciók sorozatát írják elő. Például izomlazítók vagy ópiátok. Ezek azonban nem oldják meg a problémát, hanem csak segítenek csökkenteni a kellemetlenségeket.

Mindezek a módszerek hatékonyak, és a legjobban kombinálva használhatók. A legjobb módja a kezelések kiegészítésnek ez a komplex gyógymód, amelynek receptjét az alábbiakban megosztjuk Önnel. Ez a borogatás nagyon hatékony a nyakban lévő sók ellen.

Az elkészítéséhez burgonyára, mézre és fenyőolajra lesz szüksége. A burgonyát finom reszelőn lereszeljük, és egy az egyben összekeverjük a mézzel. Ezután tegye a nyak és a vállak területére, tekerjen rá valami meleget, és hagyja rajta két órán át. Ez idő alatt érdemes pihenni és lefeküdni. Ezután távolítsa el a borogatást, és a fájó területet kenje be fenyőolajjal.

Ismételje meg a kezelést minden este 7-10 napig. Hamarosan látni fogja az eredményt: a nyakában lévő kellemetlen érzés elmúlik, és könnyebb lesz mozogni.

Ha átfogóan közelítjük meg a problémát, időben megszabadulunk a sóktól, nem kell megtudnunk, mi az az osteochondrosis. Végezzen gyakorlatokat, alkalmazzon borogatásokat és maradjon egészséges!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial