Blogolunk / Egészség / Tippek

A legkönnyebb módszer, amivel kezelheted a mandulagyulladást!

A mandulagyulladás komoly betegség, ami megfelelő kezelést igényel. A tünetei általában torokfájás, nehéz nyelés, csípő fájdalom nyelés közben. A mandulák akár meg is duzzadhatnak. A gyógyszeres kezelés nagyon fontos, de néhány házi praktikával csökkenthetjük a tüneteket és elősegíthetjük és a gyógyulást.

Sós borogatás

A praktikát torokfájás esetén is ki lehet próbálni! Egy pohárnyi sót önts egy edénybe és melegítsd fel, majd tedd bele egy törölközőbe, vagy konyharuhába és tedd a nyakad köré. Rögtön enyhíti a torokfájást és ha hosszabb ideig a nyakad körül tartod a mandulákról a duzzanatot is lehúzhatja. Ha a só kihűlt, melegítsd újra.

Gargarizálás

A gargarizálás csökkenti a fájdalmat. Meleg vízzel gargarizálj pár percen keresztül. Naponta többször meg kell ismételni, hogy hatékony legyen.

Inhalálás

Forralj fel egy liter vizet és amikor már forr, tégy bele 15 csepp kamilla olajat, amit gyógyszertárban, vagy gyógynövényboltban vásároltál. Nagyjából 6 percig kell gőzölnöd ahhoz, hogy érezd a hatását.

Hideg vizes borogatás

Ha biztos vagy benne, hogy mandulagyulladásod van és nem csak egy egyszerű torokfájás, akkor vizez be egy rongyot és tekerd a torkod köré. Majd tekerj köré egy törölközőt. Néha mártsd újra hideg vízbe, ezzel a módszerrel gyorsan csökkentheted a gyulladást.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial