Érdekesség

Sürgős felhívást intéznek a szülőkhöz, hogy a gyerekeknek soha többé ne adjanak hot dogot! Most megtudhatod miért!

Ropogós kifli, ketchup és mustár – nemcsak a felnőttek kedvence, de a gyerekek körében is az egyik legnépszerűbb csemege. Ám egyes vélemények szerint ez a finomság nagy veszélyeket rejt magában. Magas a zsírtartalma, rengeteg só van benne és sok adalékanyag, amivel frissen tartják. Nem meglepő, hogy a derékbőségnek sem tesz jót, de amit az orvosok felfedeztek, hogy mit művel a gyerekek egészségével, egyenesen rémisztő!

A húskészítmények adalékanyagokat tartalmaznak, melyek megelőzik a botulizmust, meghosszabbítják a termék eltarthatósági idejét és szép rózsaszín színt kölcsönöznek a húsnak. Ezeket a segédanyagokat nitriteknek nevezzük. A nitritek minden esetben ártalmasak, veszélyesek, sőt akár halálosak is lehetnek. Növelik a rák kockázatát: azoknál a gyerekeknél, akik havonta 12-nél több hot dogot esznek meg, 9-szeresére nő a daganatok kialakulásának esélye.

az-orvosok-surgos-felhivast-inteznek-a-szulokhoz-hogy-a-gyerekeknek-soha-tobbe-ne-adjanak-hot-dogot-most-megtudhatod-miert2

Egy tanulmány szerint: “Azok a gyerekek, aki heti egy hot dognál többet fogyasztanak el nagyobb az agyrák kialakulásának veszélye. Nagyobb valószínűséggel alakult ki gyermekkori leukémia azoknál a gyerekeknél, akiknek az apukája havonta 12 vagy több hot dogot evett meg fogantatás előtt. Azoknál a gyerekeknél, akiknek az édesanyja terhesség alatt heti egy vagy több hot dogot evett, kétszeresére nőtt az agyrák kialakulásának valószínűsége.”

Azt gondoltad, a hot dog csupán annyi, amennyinek látszik? Gondold újra!

az-orvosok-surgos-felhivast-inteznek-a-szulokhoz-hogy-a-gyerekeknek-soha-tobbe-ne-adjanak-hot-dogot-most-megtudhatod-miert3

A különböző típusú húsokat hatalmas gépekben keverik el feldolgozott csirke darabokkal. Zsákszámmal adják hozzá a keményítőt, a sót, a kiegészítő aromákat, a tartósítószereket, majd együtt az egészet összedolgozzák egy nagy kádban. Következőként vizet adnak hozzá, majd édesítőnek kukoricaszirupot, aztán az egész keveréket pürésítik. Ezt az iszapszerű masszát aztán belekbe töltik, amiből végül a hot dog virsli lesz. Sok munkába telik tehát elkészíteni a húst olyanná, amilyennek ismerjük.

A táplálkozási szakértők azt javasolják, vásárlás előtt ellenőrizzük a termék címkéjét, hogy a húsok milyen összetevőket tartalmaznak. Ha el akarjuk kerülni a nitrátokat, válasszunk organikus termékeket. De még ekkor sem mehetünk biztosra. A legjobb, ha kevesebb hot dogot fogyasztunk!

Mondják, a tudás hatalom és ez igaz ebben az esetben is. Légy informált és vásárolj tudatosan! Lehet, hogy éppen ezzel mented meg a saját és a családod életét!

Hogyan készül a virsli – egy videó többet mond ezer szónál:

Forrás: bidista.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial