Blogolunk / Tippek

10 tipp a villamosenergia-megtakarításhoz

loading...

Minden hónapban feltartóztathatatlanul emelkedik az energiaszámlája? Ez jó ok arra, hogy komolyan elgondolkodjon, és elkezdje csökkenteni a villanyszámláit – kivéve persze, ha a számadatok miatt zavarba jön, és nincs plusz pénze a villanyszámlára.

Van néhány szabály, amelyet követve sokat spórolhat a villanyszámláján.

1. Az aranyszabály, amelyet szinte soha nem tartanak be: “Ha elhagyjuk a szobát, kapcsoljuk le a villanyt!” Ez a legegyszerűbb módja az áramfogyasztás megtakarításának. Minden villanykapcsolóra matricát ragaszthat, amelyen az áll, hogy “villanyoltás”. Meglátja majd, hogy működik, és egy idő után jó szokássá válik, hogy lekapcsolja a villanyt.

2. Cserélje le a normál izzókat energiatakarékos izzókra. Igen, drágábbak, de sok energiát takarítanak meg. Még jobb, ha LED izzókat használ.

3. Ha lemossa az ablakokat, kinyitja a függönyöket, több fény jut a szobába. Napközben sokáig meg lehet lenni mesterséges fény nélkül. Figyeljen arra, hogy mi okozza a szoba félhomályát. Talán egyszerűen csak ablakot kell biztosítani, vagy a nagy, sötét szekrényeket a szoba egyik sarkába kell áthelyezni. Ha lehetséges, töltse az ideje nagy részét olyan helyiségben, amelyet eláraszt a napfény.

4. A legjobb, ha több fényforrást használunk – a szoba különböző részein elhelyezett lámpatestek, spotvilágítás, lámpatestek, lámpák. Ez a megoldás sokkal jobb, mint egy sok izzóval ellátott csillár. Néha csak egy reflektorra van szükséged, hogy kényelmesen megvilágítsd a szobát.

5. Az elektromos vízforraló sok áramot fogyaszt. Két kiút van: próbáljon meg az egész család egyszerre teázni vagy kávézni, vagy szerezzen be egy termoforralót, amely bedugva mindig ugyanazt a hőmérsékletet tartja.

loading...

6. Mossa a ruhákat tételesen, hogy ne kelljen többször használnia a mosógépet, amikor az összeset kimoshatja egy menetben.

7. A ruhákat is nagy tételben vasalja, és ne várja meg, amíg a ruhák megszáradnak. Így gyorsabb és könnyebb a vasalás, és a készüléknek csak egyszer kell felmelegednie.

8. Egy másik aranyszabály, hogy kapcsolja ki a készülékeket, amikor nem használja őket. A számítógép, a TV, a légkondicionáló, a fűtés – ezeket a készülékeket ki kell kapcsolni, ha nincs rájuk szükség.

9. Az elektromos tűzhely fogyasztja a legtöbb áramot. Ne feledje:

  • Gazdaságosabb egyszerre több ételt főzni – nem kell minden egyes alkalommal áramot pazarolni, amikor felmelegíti a tűzhelyet;
  • Jó ötlet olyan főzőedényt vásárolni, amelynek átmérője megegyezik az égővel, és amely jól illeszkedik az égőre;
  • Ha lehetséges, használjon többfunkciós sütőt, mikrohullámú sütőt (újramelegítéshez).

10. A hűtőszekrényt a lehető leghűvösebb helyen kell elhelyezni. Ha radiátor közelében van, és közvetlen napfénynek van kitéve, a készüléknek több áramra lesz szüksége.

Ha ezeket az egyszerű szabályokat egy hónapon keresztül követi, sok energiát takarít meg, és mindenki számára jó napi szokássá válik.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial