Habkönnyű, de mégsem porlad szét, elolvad a szájban, nem kőkemény, na ez a tökéletes grízgaluska. Tudni kell a titkokat, mert nem is annyira EGYSZERŰ ezt elkészíteni, mint amilyennek elsőre gondolnád.
Az egyik legistenibb húslevesbe való betét a könnyű grízgaluska, 3 titka van, hogy tökéletes legyen az halmazállapota.
Erre van szükség:
2-3 tojás, mennyiségtől, a levestől függően, só, búzadara, amennyit felvesz.
A tojást felverjük, nem habosra, mert egész tojással dolgozunk, de alaposan. Belekeverjük a grízt, sűrű tejföl állagú tésztát kapunk.
1. titok: 1 órán át a hűtőben lefedve állni hagyjuk.
2. titok: mielőtt kiszaggatjuk, kevés levessel hígítjuk, hogy ne legyen túl sűrű (a gríz közben megszívta magát.)
3. titok: miután sós vagy leveses vízben kifőztük, beletesszük a forró levesbe, és még 20 percig állni hagyjuk.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.