A gránátalma leve véd az artériák falán lévő zsíros lerakodásoktól. Amikor az artériák valamilyen okból eltömődnek, csökken a vér oxigénellátása és az áramlása melyek hosszútávon jelentős károkat okoznak szervezetünkben, szív és érrendszeri betegségeket előidézve. A gránátalma levének fogyasztása viszont csökkenti az oxidatív stresszt és a véredények falán keletkező gyulladásokat, így megóv a baljós lepedékektől.
Az amerikai táplálkozástudományi folyóirat tanulmányából kiderült, hogy a gránátalma leve potens antiarteriogén tulajdonsággal bír. Ez azt jelenti, hogy rendszeres fogyasztása megakadályozza a zsíros lerakódások felhalmozódását az artériák falában. Ez a csodálatos tulajdonsága elsősorban a magas szintű antioxidáns hatásának köszönhető. Az artériák szervezetünk fontos és kényes részei. Megfelelő működésük elengedhetetlenek a test mindennapi működéséhez és a megfelelő vérkeringéshez, szerveink vérellátásához. A problémák elkerüléséhez ezért javasolt naponta fogyasztani gránátalma dzsúszt az alábbi bizonyított tulajdonságai miatt.
- gyulladáscsökkentő
- gátolja az érelmeszesedést
- antibakteriális és vírusellenes (másodlagos vírusos és bakteriális fertőzések gyakran alakulnak ki érben, beleértve a hepatitisz C-t és Chlamydia pneumonia-t)
- erős antioxidáns és csökkenti az oxidatív stresszt a vérben
- csökkenti a lipidek felhalmozódását a szívizomban
- természetes enzimjei csökkentik a vérnyomást
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.