Egészség

IGAZI EGÉSZSÉGBOMBA !!! -A makadámdió 5 legfontosabb szervezetünkre gyakorolt előnye

Amikor az olajos magvak egészségügyi hatásai kerülnek reflektorfénybe, általában a jól ismert, dió, mogyoró, mandula, tökmag és napraforgó kerül említésre. Pedig sok más magféle is rendelkezésre áll, ami jó tápanyag szervezetünknek. Ilyen a makadámdió is. Lássuk az 5 legfontosabb élettani hatását, amiért érdemes ezt is fogyasztani. A makadámdió jól működik süteményekben és diákcsemege keverékben, megszórható vele a salátánk vagy tésztaételünk is. Ugyanúgy viselkedik, mint minden más dióféle használjuk bátran, bizalommal.

Íme a legjobb tulajdonságai, melyek inspirálhatnak a fogyasztására:

Csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal a szívbetegségek és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

ghfgdsgsdg

Gazdag flavonoid tartalommal rendelkezik, ezzel segíti a szabad gyökök felszabadítását, antioxidáns.

1111vtelen-1

Elkerülhetők vele a betegségek, mint a rák, gyulladás és más krónikus állapotok. Mint más magtársaiban, a makadámdióban is van kisebb mennyiségű E-vitamin.

ghfsdghfdsgsdg5

Diétás étrendkiegészítő, mert egészséges zsírt tartalmaz és ezek a kalóriák tele vannak tápanyaggal. Plusz, ezek a jó zsírok megelőzik az oxidatív stresszt így védelmet nyújtanak a külső káros hatásokkal szemben.

fghdfghfdsgsdg7

Rostban gazdag csemege, mely elengedhetetlen az egészséges emésztőrendszer működéséhez. Ezzel megakadályozza a székrekedést és segíti az emésztési folyamatokat.

dfhfdfdhgdf5

Agyunk megfelelő működése függ a tiamintól, más néven a B1-vitamintól is. Ez a tápanyag felelős azért, hogy szénhidrátot energiává alakítsa, ami tulajdonképpen üzemanyag sejtjeink számára. A makadámdió gazdag forrása a tiaminnak is. Mindössze egy csésze dióval bőven fedezhető a felnőttek számára ajánlott napi mennyiség.

Noha a makadámdiónak is számos előnye van, a változatos étrend érdekében ne feledkezzünk meg a többi dióféléről sem, rendszeresen fogyasszuk őket felváltva vagy keverve.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial