Blogolunk / Egészség

Ez a tea kezeli az 1-es és 2-es típusú cukorbetegséget és a magas vérnyomást

loading...

Stevia tea. Öntsünk egy evőkanál szárított stevia levelet egy pohár forró vízbe, fedjük le, és fél órán át áztassuk. Ez a tea kezeli az elhízást, az 1-es és 2-es típusú cukorbetegséget és a magas vérnyomást. Ha ilyen teát dörzsölünk az arcon lévő öregségi foltokra – láthatóan világosabbá válnak, és a bőr rugalmassága javulni fog.

Stevia kivonat. A kivonat 200-300-szor édesebb, mint a cukor, 0,25 teáskanálnyi kivonat 1 csésze (pohár) cukor helyettesítésére alkalmas. A kivonat elkészítéséhez öntse az egész leveleket vagy a zöld Stevia port tiszta metilált szeszbe (használhat vodkát vagy pálinkát), és hagyja állni 24 órán át. Szűrje le a folyadékot. Az alkoholtartalom csökkenthető. Lassan, alacsony hőfokon melegítsük fel a kivonatot (ne forraljuk fel!!!). A sztívia vizes kivonata hasonló módon készíthető, de az édes glikozidok nem vonhatók ki olyan teljes mértékben, mint az alkohollal.

loading...

Stevia infúzió. Öntsön 20 gramm száraz steviaport egy termoszba, öntsön rá egy pohár forró vizet, és hagyja állni 24 órán át. Öntse az infúziót egy üvegbe, és öntsön rá egy másik fél pohár forró vizet 8 órán keresztül. Szűrjük le, egyesítsük az infúziót.

Stevia szirup. Forraljuk a (korábbi recept szerint elkészített) stevia infúziót alacsony hőfokon, amíg egy száraz tányérra cseppentett csepp kerek formát nem kap. A szirup 100-szor édesebb, mint a cukor, 4-5 csepp szirup egy pohár teába. A stevia szirup hozzáadásával készült gyógyteák különösen finomak. A szirup otthon több évig tárolható.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial