Érdekesség / Színes

7 évente így változik az életciklusod

Születéstől 7 éves korig

Ebben az időszakban nagyon erős a kapcsolat az anyával. A világ megismerése és az érzékek fejlesztése a legfontosabb. Az első érzések közé tartozik az anya illata, a tej íze, az anya hangja, a melegség, az anya puszija… Ez az időszak általában akkor ér véget, amikor az anya védő karjaiból kikerül a kicsi, hogy elkezdje felfedezni a világot.

7 és 14 éves kor között

A gyerek és az apa között ekkor alakul ki egy nagyon erős kapcsolat. A világ felfedezése még csak most kezdődik igazán és ebben apa nagyon sokat segít. A kicsi természetesen szereti az édesanyját, de ebben a korban imádja az édesapját.

14 és 21 éves kor között

A lázadó korszak. Az intellektuális fejlődés ideje, ekkor kezdődik az időnként nehéz tinédzserkor. A kamasz meg akarja váltani a világot és változtatni akar a szabályokon. A kamaszkor a családi életet is megváltoztatja, ilyenkor kisebb az igény a családdal töltött időre, helyette hangos zenét akar hallgatni a tini, szerelemre vágyik, csoportosulásra, a megszokott értékeket már nem tartja sokra. A korszak végén a fiatal elhagyja a családot.

21 és 28 éves kor között

A társadalomba való beilleszkedés korszaka. A lelki sérelem, hogy nem tudja megváltani a világot, lelombozza a fiatal személyt, most megpróbál jobb emberré válni. Jobb munkát keres, mint ami a szüleinek van és jobb helyet ahol élhet. Megpróbál boldogabb családot alapítani, mint amilyen a szüleié volt. Megházasodik, a családjától kissé eltávolodik, a saját családi életét szeretné boldoggá tenni.

Az ember az első fontos feladatát befejezte, a családi otthonból kikerült.

Az élete első negyede, a 4 x 7 év eltelt.

Amikor az ember saját családot alapít, letelik az első negyed, ekkor belép élete második negyedébe, amikor újabb 7 éves ciklusok következnek.

hfghhdfdhdf

28 és 35 éves kor között

A családi fészek a legfontosabb ebben a korszakban. A saját ház és autó az ember vágya. Megszületnek a gyermekek és gyarapodnak a tárgyak. Amennyiben az első 4 ciklus nem volt sikeres, előfordulhat, hogy a családi élet nehézkes lesz. Ha az anyával nem volt jó a kapcsolat, teher lesz a menny, vagy vő számára. Ha az apával nem volt jó a viszony, megpróbálhat beleszólni a fiatalok életébe. Akár újra lázadóvá válhat az akinél az első 4 ciklus nem volt megfelelő, ami váláshoz, a munkahely elvesztéséhez is vezethet, stb.

35 és 42 év között

Az új élet kezdete. Az ember tanul az előző időszakban elkövetett hibáiból, felértékelődik a család. A szülőkkel is javul a viszony. Az elvált emberek új szerelmet keresnek, akivel valóban boldog családi életet szeretnének élni. A társadalomról kialakított kép is átalakul. Az ember olyan munkát akar, ami érdekli, az is fontos, hogy legyen szabadideje, ekkor már nem akar egész nap tevékenykedni.

42 és 49 éves kor között

A siker időszaka. Ekkora már boldog házasságban él az ember és a gyermekeire is büszke, sikeres abban amit tesz. Ilyenkor ha az ember még többre törekszik, akkor több pénze lesz, biztonságosabb élete, anyagi sikereket ér el. Ha a lelki élet vezérli, akkor a személyiségét fejleszti. Az ember azon gondolkodik, hogy ki ő és mi az élet értelme, szeretne jó dolgokat tenni, nem csak pénzt keresni. Az ember élete alapvetően boldog.

49 és 56 év között

A lelki fejlődés korszaka. Az ember már élete jó részén túl van, ekkor már az anyagi dolgok annyira nem fontosak. Az örökkévalóság foglalkoztatja a személyt, a lelki fejlődés akár élete végégi is tarthat, ha őszintén foglalkozik vele.

A második negyed és a második 4 x 7 éves ciklus letelt.

Az élet ilyenkor két módon változik általában:

Az ember élete 7 éves ciklusokkal megy tovább, de kicsit másként, az élet értéke, mélysége megváltozik, még akkor is, ha a hétköznapjai nem nagymértékben.

A lelki fejlődés időszakát van aki inkább átlépi, mert fél attól, hogy megöregedett, hogy az életnek vége lehet. A kétségbeesés miatt sokan elkótyavetyélik, amit felépítettek, mert szeretnék újra az előző időszakaikat átélni.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial