✔ Vörös cékla
A test első számú „tisztítószere”. Először is, rostot, foszfort, rezet, C-vitamint és számos szerves savat tartalmaz, amelyek javítják a táplálék „mozgását” és elpusztítják a „rossz” rothasztó baktériumokat a belekben. Másodszor, tartalmaz egy lipotróp anyagot, amely elősegíti, hogy a máj jobban megszabaduljon a méreganyagoktól. Harmadszor pedig a cékla a folsav (több új sejt jön létre) és a kvarc (javul a bőr, a haj és a köröm) révén segít a szervezet fiatalításában.
Felhasználás: főzve salátában, levesként vagy gyümölcslében.
✔ Káposzta
A káposzta sok rostot tartalmaz, ami segít megkötni a nehézfémeket és a toxinokat, és eltávolítani azokat a belekből. Ezenkívül gazdag szerves savakban, amelyek javítják az emésztést és normalizálják az emésztőszervek mikroflóráját. De ez még nem minden. A káposzta nagyon ritka U-vitamint tartalmaz. „Hatástalanítja” a veszélyes vegyi anyagokat, részt vesz a vitaminok szintézisében, és még a fekélyeket is gyógyítja.
Felhasználás: Frissen, savanyú káposzta és gyümölcslé formájában.
✔ Fokhagyma
Egy gerezd fokhagyma több mint (!!!!) 400 tápanyagot tartalmaz. Csökkentik a vér „rossz” koleszterinszintjét, tisztítja az ereket, elpusztítja a glioblastoma multiforme sejteket (az agydaganat okozója), elpusztítja a diftériát, a tuberkulózis bacilusokat és a Helicobacter-t (a gyomorfekély okozója), „megszünteti” a férgeket stb.
Felhasználás: frissen, őrölve.
✔ Hagyma
A hagyma gazdag fitoncidokban, amelyek az illóolajokban vannak jelen. Számos baktériumot és gombát képesek elpusztítani néhány másodperc alatt. Ezenkívül a hagyma javítja az emésztést, a tápanyagok felszívódását és még az étvágyat is. A magas kéntartalom pedig lehetővé teszi a hatékony hatástalanítást és „minden káros anyag” eltávolítását.
Felhasználás: frissen, salátában, alkoholos tinktúraként és kozmetikai maszkként (pattanások esetén).
✔ Alma
Az alma pektinjének és rostjainak köszönhetően képes szabályozni az egész emésztőrendszert – „megköti” a méreganyagokat, növeli az étvágyat, serkenti a gyomornedv termelését és enyhíti a székrekedést. Ezenkívül az alma elpusztítja a vérhas, a staphylococcus aureus, a protozoonok és az influenza A vírus kórokozóit.
Felhasználási mód: friss alma héjával, gyümölcslé és reszelt pép formájában, leves formájában.
✔ Avokádó
Sajnos ennek a „déli” gyümölcsnek a tulajdonságait a nagyközönség alig ismeri. Az avokádó glutationt tartalmaz, egy figyelemre méltó összetevőt, amely akár 40 különböző rákkeltő anyagot is blokkol, így „tehermentesíti” a májat. Ezenkívül normalizálja a vér koleszterinszintjét, javítja az emésztést, oxigénnel látja el a szöveteket stb.
Felhasználás: frissen, aszalt gyümölcs vagy „vaj” formájában.
✔ Áfonya
Talán az egyik legerősebb „természetes” antibiotikum és vírusellenes szer, amely hatékonyan tisztítja meg a hólyagot és a húgyutakat a káros baktériumoktól. Ugyanilyen fontos, hogy a tőzegáfonya „harcol” a rákos sejtek kialakulása és fejlődése, valamint a vérrögök és plakkok megjelenése ellen az erekben.
Felhasználási mód: frissen, gyümölcslé és lekvár formájában.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.