Egészség

A híres orosz kardiológus így változtatná meg az étkezési szokásainkat, hogy egészséges is legyen

A leghíresebb orosz kardiológus, Leo Bokeria mostanság a tévében egy közmondást emlegetett egy beszélgetésben: a reggelinket együk meg egyedül, az ebédünket osszuk meg egy barátunkkal, a vacsoránkat meg ajánljuk fel az ellenségünknek. Majd elmondta, hogy ez butaság, teljesen buta dolog, hiszen gondoljuk csak végig, hogy épp a felébredő testbe beviszünk egy nagy adag húst, kenyérrel, majd még iszunk is valamit. Majd utána összeszedjük magunkat, és bemegyünk dolgozni, arra számítva, hogy energikusan dolgozunk?

 

“Egykor, mikor a szovjetek és az amerikaiak együtt kutattak az orvostudomány fejlesztéséért, azt láttam, hogy híres sebészek reggelire csak egy kávét isznak és ennyi! Ebédre egy kenyeret majszoltak el, majd este nagyot ettek, és utána úsztak egyet a medencében” – mesélte az orvos.

Így ezek alapján, megfordítva a közmondást, a reggelit kéne az ellenségeknek adni, délben csak egy kicsit bekapni, és este (de nem késő este) kell nagy evést rendezni, ami után irány a testmozgás, edzés.

“A megfigyeléseim szerint azok a népek, akik sokáig élnek, pontos így táplálkoznak” – folytatta az orosz szívgyógyász.

Leo Bokeriával ért egyet David Levitsky is, aki a Cornell Egyetemen végzett kutatások alapján leszögezi, hogy ha egy héten többször lemondunk a tartalmas reggeliről, a túlsúly fokozatosan eltűnik.

“Tudom, hogy az emberek nagy része azt hiszi, hogy a reggelinek kiadósnak kell lennie, de a kutatások ezt nem támasztják alá. Természetesen ez az egészséges szervezetre vonatkozik, hiszen egy cukorbetegnek mindig reggeliznie kell, mert különben betegsége súlyosabbá válhat” – folytatja Dr. Levitsky.

Azonban a WHO nem osztja az orosz sebész álláspontját, hangsúlyozva, hogy azért kell a reggeli, hogy beinduljon a test anyagcseréje. Ugyan azt mondják, hogy szénhidrátban, zsírokban gazdag reggeli elhízást okozhat, viszont a kiegyensúlyozott, tápanyagokban, vitaminokban gazdag reggeli már nem fenyeget azzal, hogy felesleges kilók maradnak az emberen.

Íme, néhány étel, amit a dietetikusok szerint el kell felejteni reggel!

Felvágottak (párizsi, szalámi stb.)

Ezek a feldolgozott húsok lehet, hogy finomak, de nem tesznek jót, hiszen elég sok mesterséges adalékanyagot, tartósítószert tartalmaznak, például kálium-nitritet.

Instant zabpehely

Hogy ne bajlódjunk a főzéssel, lehet már olyan zabkását kapni, amit csak forralt vízzel le kell önteni, viszont az így bevitt keményítő gyorsan felszívódik, és súlygyarapodást okoz.

Müzli

A legtöbb müzli készítésekor olyan technológiákat alkalmaznak, amelyek következtében a gabonapelyhek elvesztik hatóanyag-tartalmukat, viszont nagy lesz a szénhidrát és a cukortartalmuk.

déli gyümölcs

A messziről hozott banán ártalmasabb, mint gondolnánk, hiszen számtalan mérget használnak fel a termesztésük során, de a tárolás alatt is vegyszereket alkalmaznak, hogy a szállítmány “frissen” ideérjen.

Ömlesztett sajt

A sajtok maradék darabjaiból, amelyeket nem lehet már eladni, olvasztással készülő termékek a meleg hatására szinte minden tápanyagértéküket elvesztik, csak egy zsíros kulimász marad utánuk, ami emberi fogyasztásra szinte teljesen alkalmatlan.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial