Blogolunk / Érdekesség / Tippek

MEGDÖBBENTŐ! MŰANYAG RIZS… megmutatjuk, hogy tudod megkülönböztetni az eredetitől!

Hirdetés

loading...

Ha rizst vásárolunk sajnos elképzelhető, hogy a minősége megkérdőjelezhető. Nemrégiben egy vizsgálat Ázsiában felfedezte, hogy tömegtermelés van hamis rizsből, amely műanyagból készül.

A műanyag rizst Kínában fedezték fel, majd Vietnamban és Indiában. Ma ez a fajta rizst is értékesítik Európában és Indonéziában is.

gjdfgjjdf

A műanyag rizs szinte lehetetlen felismerni, mivel úgy néz ki pontosan, mint a valódi. Az interneten olvasottak szerint a műanyag rizs  szintetikus gyantából és a burgonyából készül. Más jelentések azt állítják, hogy ez a rizs is tartalmaz bizonyos toxikus anyagokat. A műanyag rizst el kell kerülni, mert súlyos károkat okozhat az emésztő rendszerben. Sok piacon világszerte árulják ezt a fajta rizst, mivel nem tudják azonosítani, hogy igazi vagy hamis. Azonban egyes országokban, mint Malajziában, a nagy ellenőrzéseknek köszönhetően, nem árulnak hamis rizst.

Hirdetés

loading...


Hogyan kerülhető el, hogy hamis rizst fogyasszunk?

Még ha vásárláskor nem is tudod megállapítania hogy hamis rizzsel van dolgod, otthon már megvan a módszer a vizsgálatra. Annak érdekében, hogy meghatározd, hogy a rizs valódi vagy hamis, fel kell forralni.

Forralás előtt ugyan úgy néznek ki.. Azonban forralás után, a hamis rizs ugyanúgy fog kinézni mint előtte, míg az igazinak a formája megváltozik.

A másik módszer, hogy fogj egy marék rizst és kezd el egy serpenyőben melegíteni. Ha hamis rizzsel van dolgod műanyag szagot fogsz érezni.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial