Hirdetés

Sport / Szépség / Tippek

Karcsúsító kardió edzés! 11 hatékony gyakorlat, néhány hét alatt akár egy ruhaméretet is fogyhatsz!

fjfghfh

Hirdetés

loading...

Ha szeretnénk lefogyni nem muszáj edzőterembe járnod, vagy tornagépeket vásárolnod, csak az elhatározás a fontos, mivel bármikor végezhetsz fogyasztó kardió edzéseket otthon.

A kardió edzés több tornagyakorlatból tevődik össze, a tornával  arra késztetjük a szívünket és az érrendszerünket, hogy működésük nagyobb egyensúlyba legyen egymással. A kardió edzés alatt több tornagyakorlatot végzünk hosszabb ideig, amelyek azt eredményezik, hogy a szívünk erősebben ver és a vér nagyobb sebességgel áramlik az ereinkben. Az optimális ideje egy kardió edzésnek 20-30 perc, amelyet heti 3-4 alkalommal kell végezzünk, ahhoz hogy jó eredményeket érjünk el.

Kutatások bizonyították, hogy a kardió edzés nagyon hatásos a csípőn kialakult zsírpárnák eltüntetésére. A Duke University azt igazolta, hogy azok a személyek akik 8 hónapon keresztül rendszeresen kardió edzést végeztek kb. 7 cm- t fogytak derékból, többet mint azok a személyek akik súlyokkal edzettek.

11 egyszerű kardió gyakorlat – hozd magad formába!

Az edzést 8 perc bemelegítéssel kezdjük, az edzés ideje kb. 25 perc. A gyakorlatokat többször ismételd meg, attól függően, mennyire bírod az edzést. Néhány hét kitartó edzés után már látható lesz a fogyás!

Bemelegítés: helyben járás (2 perc), ugrálás ugrókötéllel (2 perc), és 2 perc nyújtás.

1. Jumping Jack

jtzjtfhgf1

Állj egyenesen, összetett lábakkal és kinyújtott karokkal a tested mellett. Ugorj terpeszállásba és karjaidat egyenesen kinyújtva emeld a fejed fölé. Ismételd.

2. Guggolás

Állj kisebb terpeszállásba, a hátad legyen egyenes, majd guggolj le úgy, hogy a karjaidat tartsd magad előtt és ismét egyenesedj fel, a kezdő pozícióba.

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz13

3. Kitörés oldalra

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz3

Állj kisebb terpeszállásba, nézz előre és a kezeidet tartsd a mellkasod előtt, lépj egy nagyot oldalra és hajlítsd be a térded, majd állj vissza a kezdő pozícióba. Ismételd meg a mozdulatot a másik lábaddal is.

4. Ugrálás ugrókötéllel

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz4

Ugord át a kötelet mind a két lábaddal egyszerre, ne ugorj magasra, hogy ne akadjon bele a lábad az ugrókötélbe. Végezd ezt a gyakorlatot többször megállás nélkül.

5. Helyben járás

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz5

Úgy járj egy helyben, hogy hajlítsd és emeld fel a térded, mi sem egyszerűbb.

Hirdetés

loading...

6. Burpee gyakorlat

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz6

Állj egyenes háttal és nézz előre, majd guggolj le úgy, hogy a tenyereddel érintsd meg a talajt, nyújtsd hátra a lábaidat kiegyenesítve,  úgy mint amikor fekvő támaszt végzel, ugorj vissza guggolásba, a térdeit legyenek a mellkasod előtt, majd ugorj egyenes állásba, felfelé nyújtott kezekkel.

7. Kitörés menés közben

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz7

Állj kisebb terpeszállásba nézz előre, kezeid legyenek a tested mellett, lépj egy lépést előre hajlított térddel majd állj az eredeti pozícióba és ismételd meg a feladatot a másik lábaddal is. Ezt a gyakorlatot menés közben végezd.

8. Guggolás ugrással párosítva

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz8

Állj kisebb terpeszállásba, hajlítsd be mind a két térded és egyenesedj ki egy ugrást végezve, majd ugorj vissza az eredeti pozícióba.

9. Lépegetés 

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz9

Állj a bal lábaddal a léptetőre majd lépj fel a jobb lábaddal is, lépj le a bal lábaddal, majd a jobb lábaddal is.

10. Fekvőtámasz

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz10

A kezdő pozíció, amikor a tested egyenes formában ki van nyújtva, a lábujjaiddal tartod magad és a tenyereden támaszkodsz nyújtott karral, a fejed egy irányban van a testeddel. Ereszd le a tested hajlított karokkal, addig ameddig a tested majdnem a földet éri, majd emelkedj vissza a kezdő pozícióba.

11. Felülés

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz11

Feküdj le nyújtott testtel és behajlított térddel, talpaidat helyezd erősen a talajra, ne a sarkaidon támaszkodj. A hátad alsó része legyen a talajon és hajlítsd be a tested úgy, hogy a kezeiddel megfogott a tarkód és végezz felüléseket. Nagyon fontos, hogy betartsd a helyes légzést, belégzés amikor emeled a tested, fújd ki a levegőt amikor visszatérsz az eredeti pozícióba. Kb. 45 fokos szögben emelkedj fel, ne 90 fokban. A hasizmodat használd a felüléshez, a karoddal ne segíts. A nyakadat és az álladat tartsd egyenesen.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Itt tudod kedvelni és megosztani a bejegyzést:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial