Sport / Szépség / Tippek

Karcsúsító kardió edzés! 11 hatékony gyakorlat, néhány hét alatt akár egy ruhaméretet is fogyhatsz!

Ha szeretnénk lefogyni nem muszáj edzőterembe járnod, vagy tornagépeket vásárolnod, csak az elhatározás a fontos, mivel bármikor végezhetsz fogyasztó kardió edzéseket otthon.

A kardió edzés több tornagyakorlatból tevődik össze, a tornával  arra késztetjük a szívünket és az érrendszerünket, hogy működésük nagyobb egyensúlyba legyen egymással. A kardió edzés alatt több tornagyakorlatot végzünk hosszabb ideig, amelyek azt eredményezik, hogy a szívünk erősebben ver és a vér nagyobb sebességgel áramlik az ereinkben. Az optimális ideje egy kardió edzésnek 20-30 perc, amelyet heti 3-4 alkalommal kell végezzünk, ahhoz hogy jó eredményeket érjünk el.

Kutatások bizonyították, hogy a kardió edzés nagyon hatásos a csípőn kialakult zsírpárnák eltüntetésére. A Duke University azt igazolta, hogy azok a személyek akik 8 hónapon keresztül rendszeresen kardió edzést végeztek kb. 7 cm- t fogytak derékból, többet mint azok a személyek akik súlyokkal edzettek.

11 egyszerű kardió gyakorlat – hozd magad formába!

Az edzést 8 perc bemelegítéssel kezdjük, az edzés ideje kb. 25 perc. A gyakorlatokat többször ismételd meg, attól függően, mennyire bírod az edzést. Néhány hét kitartó edzés után már látható lesz a fogyás!

Bemelegítés: helyben járás (2 perc), ugrálás ugrókötéllel (2 perc), és 2 perc nyújtás.

1. Jumping Jack

jtzjtfhgf1

Állj egyenesen, összetett lábakkal és kinyújtott karokkal a tested mellett. Ugorj terpeszállásba és karjaidat egyenesen kinyújtva emeld a fejed fölé. Ismételd.

2. Guggolás

Állj kisebb terpeszállásba, a hátad legyen egyenes, majd guggolj le úgy, hogy a karjaidat tartsd magad előtt és ismét egyenesedj fel, a kezdő pozícióba.

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz13

3. Kitörés oldalra

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz3

Állj kisebb terpeszállásba, nézz előre és a kezeidet tartsd a mellkasod előtt, lépj egy nagyot oldalra és hajlítsd be a térded, majd állj vissza a kezdő pozícióba. Ismételd meg a mozdulatot a másik lábaddal is.

4. Ugrálás ugrókötéllel

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz4

Ugord át a kötelet mind a két lábaddal egyszerre, ne ugorj magasra, hogy ne akadjon bele a lábad az ugrókötélbe. Végezd ezt a gyakorlatot többször megállás nélkül.

5. Helyben járás

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz5

Úgy járj egy helyben, hogy hajlítsd és emeld fel a térded, mi sem egyszerűbb.

6. Burpee gyakorlat

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz6

Állj egyenes háttal és nézz előre, majd guggolj le úgy, hogy a tenyereddel érintsd meg a talajt, nyújtsd hátra a lábaidat kiegyenesítve,  úgy mint amikor fekvő támaszt végzel, ugorj vissza guggolásba, a térdeit legyenek a mellkasod előtt, majd ugorj egyenes állásba, felfelé nyújtott kezekkel.

7. Kitörés menés közben

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz7

Állj kisebb terpeszállásba nézz előre, kezeid legyenek a tested mellett, lépj egy lépést előre hajlított térddel majd állj az eredeti pozícióba és ismételd meg a feladatot a másik lábaddal is. Ezt a gyakorlatot menés közben végezd.

8. Guggolás ugrással párosítva

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz8

Állj kisebb terpeszállásba, hajlítsd be mind a két térded és egyenesedj ki egy ugrást végezve, majd ugorj vissza az eredeti pozícióba.

9. Lépegetés 

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz9

Állj a bal lábaddal a léptetőre majd lépj fel a jobb lábaddal is, lépj le a bal lábaddal, majd a jobb lábaddal is.

10. Fekvőtámasz

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz10

A kezdő pozíció, amikor a tested egyenes formában ki van nyújtva, a lábujjaiddal tartod magad és a tenyereden támaszkodsz nyújtott karral, a fejed egy irányban van a testeddel. Ereszd le a tested hajlított karokkal, addig ameddig a tested majdnem a földet éri, majd emelkedj vissza a kezdő pozícióba.

11. Felülés

karcsusit-kardio-edzes-11-hatekony-gyakorlat-nehany-het-alatt-akar-egy-ruhameretet-is-fogyhatsz11

Feküdj le nyújtott testtel és behajlított térddel, talpaidat helyezd erősen a talajra, ne a sarkaidon támaszkodj. A hátad alsó része legyen a talajon és hajlítsd be a tested úgy, hogy a kezeiddel megfogott a tarkód és végezz felüléseket. Nagyon fontos, hogy betartsd a helyes légzést, belégzés amikor emeled a tested, fújd ki a levegőt amikor visszatérsz az eredeti pozícióba. Kb. 45 fokos szögben emelkedj fel, ne 90 fokban. A hasizmodat használd a felüléshez, a karoddal ne segíts. A nyakadat és az álladat tartsd egyenesen.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial