? Allergia.
2 evőkanál zúzott gyökeret 2 órán át áztassunk 1 csésze hideg vízben. Igyon 1/3 csészényit naponta 3-szor 15-20 perccel étkezés előtt.
? Gyulladásos bőrbetegségek (kelések, gennyes sebek stb.).
Fél csésze levelet öntsünk fel ecettel, adjunk hozzá 1/2 teáskanál sót. Vigye fel a gyulladt területekre.
? Gyomorhurut.
Öntsön 30-40 gramm gyökeret 1 liter forró vízbe, és hagyja állni 8 órán át. Naponta 3-szor 2 evőkanálnyit vegyen be étkezés előtt.
? Idegesség, alvászavar.
Naponta háromszor, 20 perccel étkezés előtt 1-2 teáskanál friss zellerlevet fogyasszon.
? Reuma, ízületi fájdalmak.
1 kg zellert a levelekkel és a gyökerekkel együtt megmosunk, húsdarálón ledarálunk. Ezután daráljon le még 3 citromot a héjával együtt. Keverjük össze a zellerrel, és sötét helyen 7 napig áztassuk. Préseljük ki a főzetet, és adjunk hozzá 300 g mézet. Tegye a hűtőszekrénybe. Igyon naponta 3-szor étkezés előtt 1 evőkanálnyit.
Két adag, azaz 2 evőkanál zeller és 6 evőkanál citrom elfogyasztása után elfelejti a fájdalomcsillapítót.
? Hólyaghurut, veseproblémák.
Öntsünk 1 teáskanál magot 1 csésze vízzel, ízlés szerint mézzel. Keverje össze és igyon meg naponta 3-szor 2 evőkanálnyit 30 perccel étkezés előtt.
Vagy:
2 evőkanál magot 1 csésze forrásban lévő vízben, fél órán át forraljuk, naponta 2-3 alkalommal 3 evőkanálnyit igyunk.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.