Mivel a táplálkozás az egyik fő oka a koszorúér betegségnek, a megfelelő étkezés rendkívül fontos, hogy szinten tartsuk az egészségügyi állapotunkat..
Vannak bizonyos ételek, amelyek károsíthatják a szívet, vérkeringési zavarokat okozhatnak, és más egészségügyi problémákat. Ez a cikk bemutat 14 élelmiszert, amelyek károsak az egészségre, és el kell kerülni minden áron!
ASZTALI SÓ
A túlzott só fogyasztástól csökken a vérkeringés és a vízvisszatartás, és nagyobb a kockázata a szívproblémáknak.
SÜLT KRUMPLI
Tudtad, hogy egy átlagos adag hasábburgonya tartalmaz 270 mg nátriumot és 19 gramm zsírt? A többet nátrium fogyasztás, mint amennyire szüksége van a szervezetnek, víz visszatartás problémát okozhat és elkezdesz hízni.
PIZZA
A pizza tele van nátriummal, ami nagy mennyiségben káros a szervezetre. Ez különösen igaz cheddar és a húsos pizzára.
FAGYASZTOTT PITE
Egy édes pite tartalmaz közel 35 g zsírt és 1300-1400 mg nátriumot, mely értékek meghaladják a megengedett napi limitet.
RAMEN TÉSZTA
Egy köteg Ramen kínai tészta tartalmaz 1580 mg nátriumot és 14 gramm zsírt.
ZACSKÓS TÉSZTALEVES
Bár a zacskós tésztaleves nagyon kényelmes, azok számára, akiket szorít az idő, viszont megdöbbentő mennyiségű nátriumot tartalmaz! Egy adag leves tartalmaz 800 mg nátriumot.
KÉTSZERSÜLT
Előre csomagolt kétszersült túlságosan fűszerezett és tele van feldolgozott anyagokkal. Ha ilyet vásárolsz, ellenőrizd a felsorolt összetevőket a címkén, és ne felejtsd el ellenőrizni a nátrium tartalmát.
MARGARIN
Bár a margarint széles körben használják. A napról-napra fogyasztása, a legkevésbé egészséges. Magas hőfokon nyeri el a végleges formáját, ezért tele van alumíniummal, és a nikkellel.
SAVANYÚSÁG
A kalóri tartalma alacsony, viszont a nátrium tartalma 1/3-al magasabb a megengedettnél.
FELDOLGOZOTT HÚS
A legtöbb szív-vel kapcsolatos problémát a feldolgozott húskészítmények okozzák, mint virsli, és a párizsi. Annak elkerülése érdekében, hogy kialakuljon a magas vérnyomás és megőrizd a szíved egészségét, ne fogyassz feldolgozott húsokat. Inkább fogyassz alacsony sótartalmú húst, mint a pulyka mell, és a csirke.
VÖRÖS HÚS
Korlátozd az a transz-zsír alapú élelmiszerek fogyasztását, mint a vörös húsokét, mert ezek összefüggésben vannak az érrendszeri betegségekkel és szívproblémákkal.
CUKOR
A cukor, különösen elősegíti a magas vérnyomást és súlyos szív problémákat okozhat.
FÁNK
Miközben nagyon finom, a fánk is tartalmaz egy csomó kalóriát és zsírt. Valójában egy fánk tartalmaz 200 kalóriát és 12 gramm zsírt.
Anyagok, amelyek segítenek csökkenteni a vérnyomást
Ezeknek az élelmiszereknek a segítségével csökkentheted a magas vérnyomást. Ezek a legjobb dolgok, amit érdemes fogyasztani: bab, borsó, zöldségek, gabona, zab, tészta, rizs. Mindegyikük gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.
Természetes anyagok és zöldségeket
Azok az élelmiszerek, amelyeknek magas a kálium tartalma segítenek csökkenteni a nátrium szintet, és így védelmet nyújt a magas vérnyomással szemben. Javasoljuk, hogy többet fogyassz spenótot, babot, édes burgonyát, paradicsomot, banánt, és a narancsot.
Gyógy és fűszernövények
Só helyett, adj egészségesek gyógynövényeket az ételekhez, mint például a kakukkfű, az oregánó, a zsálya, és a rozmaring.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.