Egészség

Magas a vér­nyo­má­sod? Most fi­gyelj, így nyom­ha­tod le gyógy­szer nél­kül

loading...

Ne várd meg, míg a be­teg­ség ki­ala­kul. Ha nyug­ta­lan­sá­got, fe­szült­sé­get érzel ma­gad­ban, gyak­ran vagy stresszes, al­vási ne­héz­sé­gek­kel küz­desz, akkor már a magas vér­nyo­más elő­szo­bá­já­ban vagy. Oldd a fe­szült­sé­get ter­mé­sze­tes il­ló­ola­jok­kal.

9 illóolaj, amelyet bevethetsz a néma gyilkos, a magas vérnyomás ellen

Nyugtalanul alszol, vagy egyáltalán nem sikerül pihentető álomba merülni? Egész nap stresszes vagy, az össze-vissza csapódó gondolataid és hangulataid kiszolgáltatott foglya? Valószínűleg a vérnyomásod is magas. Akár már szedsz gyógyszereket az állapotodra, akár még csak a kialakuló állapot elszenvedője vagy, érdemes máris cselekedni! Ismerünk olyan illóolajokat, melyek nyugtatólag hatnak testre-lélekre, és az alvási nehézségeken is segítenek.

Ne várd meg, míg a szív- és érrendszered reménytelenül tönkremegy!

Geránium

Oldja az alvászavarokat, javítja a vérkeringést, és emellett emeli az energiaszintet.

tzutzutzu0

Használat: 1 tk mandulaolajba cseppents 2-3 cseppet a geránium illóolajból. Ezzel bekenve a csuklódat, nyakadat, mellkasodat elsimítja a nyugtalan gondolatokat, miközben felpörgeti a teljesítményedet.

Mandarin

Magas antioxidáns- és vitamintartalma miatt gyulladásgátlóként és emésztést szabályozóként hat.  A mandarin illóolaj a test általános működését és méregtelenítését segíti.

Használata: Csepegtess belőle az aromalámpádba, és lélegezd be a gőzét. Egész nap simogatóan hat az idegeidre, és lent tartja a vérnyomásodat.

Majoránna

A felfokozott idegműködés szorongáshoz és stresszhez vezethet, melynek egyenes következménye a magas vérnyomás. A majoránna illóolaj egyenesen a központi idegrendszert veszi célba, és stresszoldóként működik. Előmozdítja a kiegyensúlyozott anyagcserét, mellyel a magas vérnyomás tüneteit enyhíti.

jkghjg2

Használata: Próbáld ki a konyhában. A szárított majoránnát 1-2 csepp majoránna illóolajjal helyettesítsd. Bevált trükk feszültség esetén mélyeket szippantani az illóolajos üvegcséből.

Rozmaring

A stresszes életmóddal járó feszültségek enyhítésére, az elszabadult hormonok mederben tartására ajánlott ez a rendkívül intenzív illóolaj. Tisztítja az elmét, csökkenti a szívtörzset.

Használata: Reggelenként permetezd a levegőbe. Pár órán át belélegezve csökkenti a vérnyomást, megalapozva ezzel az egész napodat.

Ciprus

loading...

Jótékonyan hat a vérkeringésre, csillapítóan a nyugtalan testre és gondolatokra.

zuzr0

Az aromaterápia egyik kedvenc illóolaja.

Tömjén

Gyulladásgátló hatásával lassítja a szív pumpáló mozgását, megnyugtatja a szív-és érrendszert.

Használat: 1 tk mandulaolajba csepegtess 4-5 csepp tömjént, és lefekvés előtt kend be vele a nyakadat és a mellkasodat. Úgy alszol majd, mint egy csecsemő.

Ylang ylang

Az állandó érzelmi stressz, a harag, a félelem is emeli a vérnyomást. Az ylang ylang illóolaj oldja az ideg-, izom és gondolati feszültséget. Még az elalvásra is jótékonyan hat.

Használat: A nyakadra vagy a csuklódra cseppentve egész nap élvezheted nyugtató illatát.

Vetiver

Az érzelmi hullámok súlyosan megviselik a szívedet. Ha szeretnél egy kis  szünetet adni magadnak, hívd segítségül ezt az illóolajat. Egy nyugtató alvás után feltöltődsz, és a szív-és érrendszered is újra egészségesen működhet.

zezrertex0

Alkalmazása: kenj 1-1 cseppet a nyakadra, mellkasodra, csuklódra. Belekeverheted a kókuszolajos masszázsolajba. Az egész testet átmasszírozva ezzel még intenzívebb hatást érhetsz el.

Neroli (Narancsvirág)

Illata édes, intenzív. Az egyik legdrágább illóolaj, a csúcsparfümökben megtalálható alap-összetevő. Ez is feszültségoldó, depressziót távol tartó hatású.

Használat: A legegyszerűbb módszer, ha magadnál tartasz belőle egy kis üvegcsével, és feszültség esetén csak beleszippantasz.

Mivel a magas vérnyomás egy nagyon veszélyes és súlyos következményekkel járó betegség, ajánlatos konzultálni az orvosoddal is, hogy a lehetőségek közül melyik illóolaj illik a legjobban hozzád. Ez függ az allergiára való hajlamtól és attól is, hogy esetleg szedsz-e már valamilyen gyógyszert (és melyiket) erre a betegségre. Az illóolajok néhány esetben okozhatnak gyulladást, gyomoridegességet, veszélyesen alacsony vérnyomást vagy vércukorszintet, esetleg a hormonháztartás felborulását.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokbloghu.hu

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial