Egészség / Érdekesség

Vajon engedélyezhetik a kannabisz termelést: évtizedekkel növelhetné az emberiség átlagéletkorát?

loading...

Jöhet a kannabisz valódi zöldforradalom?

Az ENSZ megváltoztatja a kannabiszra vonatkozó globális előírásokat.

A kendertermelés nyilvánvalóan növekszik – A kendertermelés csaknem minden európai országban, és most az Egyesült Királyságban is növekszik.

Lobbizás kezdődött annak érdekében, hogy a CBD (kannabi­diol) a viták előterébe kerüljön éppúgy, mint az USA-ban.

Ez azt jelenti, hogy a rekreációs reform megvalósul, és azok a kendertermelők, akiknek sikerült fennmaradniuk, az „egyéb” típusú termelés homlokterébe fognak kerülni.

A Nemzetközi Egészségügyi Szervezet (WHO) a kannabisz és a legfontosabb hatóanyagainak besorolásának megváltoztatására vonatkozó jelentését követően, az Európai Parlament szerdán szavazott egy olyan állásfoglalásról, amely elősegítené az orvosi kannabisz használatát az Európai Unió országaiban.

loading...

Bár nem kötelező érvényű, az állásfoglalás arra törekszik, hogy ösztönözze az európai nemzeteket az orvosi kannabisz elérhetőségének fokozására, kiemelve a tudományos kutatást és a klinikai tanulmányokat.

A WHO ajánlásához hasonlóan, az Európai Parlament állásfoglalása is azt mutatja, hogy a kannabisz legalizálásának széleskörű a támogatottsága, ez azonban nem hozott változást semmilyen nemzetközi vagy helyi szintű jogszabályban.

„Az Európai Parlament a legfrissebb hangja azoknak a törekvésnek, amik elismerik a kannabisz orvosi értékét, valamint, hogy a szabályozás előnyösebb, mint tilaltás”

– mondta Tom Angell, a Forbes közreműködője és a Marijuana Moment kiadója.

„Remélem, hogy a reformot támogatók egyre növekvő tábora, arra ösztönzi a nemzeteket, hogy megváltoztassák politikájukat és segítsék a hozzáférést azoknak a betegeknek, akiknek ilyen gyógyszerekre van szükségük.”

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: kimondottigazsagok

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial