Blogolunk / Egészség

A hasnyálmirigy és az epehólyag kezelése ✅

loading...

Néha két szerv – az epehólyag (epehólyaghurut) és a hasnyálmirigy (hasnyálmirigy-gyulladás) – is begyullad.
Ez az együttes gyulladás azért következik be, mert mindegyik szerv termeli és kiválasztja a nyombélbe a maga anyagait (az epe az epét, a hasnyálmirigy az enzimeket), de tény, hogy a csatornák, amelyeken keresztül ezek az anyagok kiválasztódnak, a nyombél előtt összefutnak, majd a vegyes enzimek az úgynevezett Oddi záróizmon keresztül ürülnek ki.

A hasnyálmirigy és az epeutak tehát annyiban kapcsolódnak egymáshoz, hogy az általuk termelt anyagok egy közös csatornán keresztül jutnak a szervezetbe, így az egyik szervben kezdődött gyulladás a másik szervet is érintheti.

Most beszéljünk egyszerre a két betegség – hasnyálmirigy- és epehólyaghurut – kombinált kezeléséről.
A különböző gyógynövényeket szedése: a len, a zab vagy a kamilla segít.

✅ Len

loading...

Öntsünk egy evőkanál lenmagot 0,5 l vízbe, melegítsük fel egy zárt fedelű lábasban 50-60 fokra, tartsuk így 10 percig, vegyük le, hagyjuk állni néhány órát, szűrjük le. Ezt a mennyiségű főzetet igyuk meg egy nap alatt, két-három italban. Éhgyomorra igya meg, és leghamarabb 30 perc múlva egyen. A kezelés időtartama három hét. Tartson egy hét szünetet, és ismételje meg a kúrát.
Ellenjavallatok – súlyos bélproblémák, erős vérzés, emelkedett ösztrogénszint. Szintén veszélyes epekövek jelenlétében (elmozdulhat és elzárhatja a csatornákat), ez az ellenjavallat az összes itt megadott receptre vonatkozik❗
A lenmag helyett zabmag is használható. A különbség a készítmény elkészítésében az, hogy egyszerűen csak fel kell forralni, a recept többi része ugyanaz. Ellenjavallat a súlyos csontritkulás (a zabnak enyhe hatása van a kalcium eltávolítására a szervezetből, egészséges embernél ez nem ártalmas, de a csontritkulás súlyos stádiumában veszélyes lehet).

✅ Kamilla a gyógyszertárból

Egy teáskanál kamillavirágot egy pohár forró vízben fél órán át áztatjuk, majd leszűrjük. Ezt a mennyiségű főzetet naponta két-három italban igya meg. Éhgyomorra igya meg, és leghamarabb 30 perc múlva egyen. A kezelés időtartama három hét. Tartson egy hét szünetet, és ismételje meg a kúrát.
Ellenjavallatok – vérzés, allergia.

Vagy elkészítheti a következő keveréket: vegyen egyenlő mennyiségben borsmentafüvet, máriatövist, orbáncfüvet, koriandermagot, elekampángyökeret és édesköménymagot. Egy evőkanál a keverékből 0,5 liter forró vízhez, hagyja állni fél órán át, szűrje le. Ezt a mennyiségű főzetet igyuk meg egy nap alatt, két-három italban. Éhgyomorra igya, és legkorábban 30 perc múlva ehet. A kezelés időtartama egy hónap. Tartson egy hét szünetet, és ismételje meg a kezelést.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial